4.4 C
London
Friday, January 22, 2021

Trupul unui român decedat la Londra, incinerat de autorităţile locale

- Advertisement -

Un român 62 de ani care a decedat în timp ce se afla la muncă în Marea Britanie a fost incinerat de către autorităţile londoneze, după ce au întârziat 2 luni să anunţe Ambasada României.

Soţia românului decedat vrea să dea în judecată autorităţile din Marea Britanie pentru că nu-şi mai poate înmormânta bărbatul.

- Advertisement -

Trupul unui român mort în condiţii suspecte, care aparent lucra fără acte, a fost incinerat de către autorităţile din Londra, asta după ce au întârziat 2 luni să anunţe Ambasada României.

Soţia bărbatului, plecată la rândul ei în Spania, nu-şi mai poate îngropa soţul şi cere acum daune pentru că autorităţile din Marea Britanie au incinerat corpul bărbatului, fără să anunţe în timp util autorităţile române, a declarat pentru adevarul.ro avocatul Adrian Cuculis.  

Soţia bărbatului de 60 de ani se afla la muncă în Spania, atunci când a primit un mesaj de la autorităţile din Marea Britanie.

Mesajul este scris în limba română, cel mai probail cu ajutorul unui program de traducere, deoarece topica propoziţiilor şi unii termeni nu sunt traduşi corect.  

Ce mesaje a primit soţia românului decedatAcest e-mail vă informează despre decesul unuia dintre compatrioţii dvs, domnul Pavel Constantin (…) El a fost găsit decedat la o adresă din Greenwich, sud-estul Londrei.

A fost efectuată o autopsie, dar încă nu avem o cauză de deces, aşteptăm histologia şi toxicologia. A dat o adresă din Rainham, Essex, dar el nu locuieşte acolo şi nu avem o adresă confirmată şi nici o rudă apropiată.

Orice ajutor pe care ni-l puteţi oferi va fi primit cu recunoştină. El avea permis de conducere, însă acesta a fost emis în 2012 şi era o adresă veche. Am localizat o altă serie de adrese vechi, dar nu am putut găsi o adresă curentă.

De asemenea, colegii săi nu ştiau unde locuieşte. 

Ofiţerul legist va fi în contact cu dvs. pentru a discuta cauza morţii, deoarece nu ştiu detaliile. Nu ştiu dacă a fost înmormântat încă, am transmis e-mailul dvs. către Greenwich Council, care va fi în contact cu dvs. şi va putea să vă sfătuiască în continuare”, a fost unul dintre primele mesaje primite de soţia românului decedat la Londra.  

Un mesaj trimis ulterior a adăugat detalii cu privire la circumstanţele în care a murit bărbatul:  

Domnul Constantin Pavel s-a prăbuşit în faţa unei case din Thamesmead, Londra, unde muncea ca şi constructor sau muncitor. A fost chemată o ambulanţă la faţa locului, dar din păcate acesta nu a mai putut fi salvat. 

Drept urmare, a fost chemată poliţia şi a fost informat Procurorul Civil. Trupul persoanei decedate a fost preluat de către o firmă de pompe funebre. Poliţia nu a reuşit să identifice nicio rudă.

Adresa (din Romford, Essex) unde se credea că locuieşte persoana decedată a fost verificată, dar nu era o adresă corectă, iar poliţia  nu a putut să identifice alte adrese”, o anunţau britanicii pe soţia bărbatului.

Din conţinutul altui mesaj rezultă felul în care au procedat britanicii după efectuarea autopsiei bărbatului, anume aceştia au trimis o înştiinţare către o adresă greşită.

Astfel, Centrul  de suport al Minsiterului român al Afacerilor Externe nu a primit vestea cu privire la moartea cetăţeanului român.  

Unde spun britanicii că au anunţat moartea românului „Secţia consular a contactat (Coroner Oficer, specialistul de medicină legală – n.r), care a informat că în data de 06.07.2020 a trimis o notificare de decesla adresa de e-mail: [email protected] Această adresă de email este de la Cenrtrul de Contact şi Suport pentru Cetăţenii Români din Străinătate (CCSCRS), care se află la Bucureşti. Această adresă nu este adresa corectă pentru a trimite o notificare de deces. Oricum, noi am verificat cu CCSCRS şi ei ne-au informat că nu au primit niciu e-mail de la Coroner Officer”, scrie într-un mesaj trimis femeii de Londra Secţia Consulară.  

Britanicii şi-au urmat procedurile şi l-au incinerat pe bărbat.   

Deoarece, nici în acest stadiu, nu a putut fi identificată nicio rudă a defunctului, Biroul Procurorului Civil a solicitat Consiliului din Greenwich să se ocupe de aranjamentele funerare, aceasta fiind o practică standard în cazurile în care nu au putut fi identificate rude apropiate”, se arată într-un alt mesaj primit de femeie, dar abia după ce trupul soţului ei fusese incinerat.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news