9.8 C
London
Tuesday, October 26, 2021
9.8 C
London
Tuesday, October 26, 2021

Trump refuză să inaugureze noul sediu al Ambasadei SUA din Londra

Donald Trump a anunţat că refuză să inaugureze noul sediu al Ambasadei SUA din Marea Britanie şi îşi anulează vizita la Londra, unde era aşteptat de luni bune de către premierul Theresa May.

Invitat de May să efectueze o vizită la Londra, Trump a tot amânat până astăzi să dea un răspuns. În cele din urmă, preşedintele american a decis să dea curs invitaţiei, explicându-şi refuzul prin faptul că nu vrea să taie panglica unei clădiri care nu este pe placul său şi reprezintă o „afacere proastă“ din mandatul lui Barack Obama.

Motivul pentru care îmi anulez călătoria la Londra este că nu sunt un mare fan al administraţiei Obama, care a vândut ambasada mai bine plasată şi mai plăcută din Londra pentru o sumă neînsemnată doar pentru a construi alta într-o zonă periferică pentru 1,2 miliarde de dolari. Proastă afacere. Se dorea să tai panlica. Nu!“, a scris liderul de la Casa Albă pe contul său de Twitter, anunţând astfel că nu se mai deplasează la Londra.

Criticat de Trump, noul sediu al Ambasadei SUA din Londra este rodul unui demers lansat acum 12 ani, pe vremea mandatului lui George W. Bush.

- Advertisement -

În 2006, Departamentul de Stat a decis să renunţe la clădirea din cartierul financiar din Londra şi să-şi mute ambasada în sudul Londrei, pe malul Tamisei, într-un cartier aflat în plină dezvoltare. Proiectul a pornit de la ideea ridicării unei clădiri „moderne, securizate şi funcţionale“, notează AFP.

Construcţia a fost încredinţată biroului de arhitectură KieranTimberlake, cu sediul în Philadelphia, iar rezultatul este un cub de sticlă de 12 etaje întins pe o suprafaţă de 54.000 de metri pătraţi şi estimat la peste un miliard de dolari.

Pe de altă parte, primarul Londrei, Sadiq Khan, este de părere că Donald Trump nu mai vine la Londra pentru că a primit mesajul că nu este binevenit pentru teritoriul britanic din cauza declaraţiilor sale controversate.

Potrivit edilului londonez, preşedintele american era aşteptat pe teritoriul britanic cu proteste paşnice.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: