10.7 C
London
Tuesday, May 17, 2022
10.7 C
London
Tuesday, May 17, 2022

Trucuri de la bucătari de top din Londra pentru a găti preparate de excepţie

Bucătari-şefi englezi oferă trucurile pe care oricare pasionat al bucătăriei trebuie să le ştie pentru a pregăti cele mai gustoase reţete.

Fie că este vorba de tehnică, investiţia în anumite echipamente sau adăugarea unor ingrediente-cheie, aceştia împărtăşesc trucuri din experienţa personală.

Deseori se întâmplă să nu ne iasă preparatele ca la carte deşi urmăm reţeta cu stricteţe. Ce greşim? Publicaţia engleză „The Independent“ a întrebat cinci bucătari de top acest lucru, specialiştii indicând câteva schimbări pe care ar trebui să le facem pentru a avea rezultatele aşteptate.

Pregătirea este cheia

- Advertisement -

Păstraţi întotdeauna lucrurile simple, mai ales atunci când gătiţi pentru cineva important. Alegeţi o reţetă pe care o ştiţi şi faceţi tot ce se poate cu o zi înainte: cumpărarea ingredientelor, marinare, cântărire şi coacere. Acest lucru vă va da timpul necesar pentru a vă concentra pe reţetă, astfel încât să nu fiţi nevoit să vă aglomeraţi cu toate lucrurile în aceeaşi zi“, spune Tom Cenci, bucătar-şef.

Achiziţionează produse de calitate

Investeşte într-o sticlă mică de ulei de măsline de înaltă calitate. Nu pentru a-l folosi la gătit, ci pentru a adăuga peste pizza, paste sau salate“, spune Meriel Armitage, co-fondator al Clubului Mexicana.

Investeşte într-un termometru de cuptor

Căldura reziduală va continua să îşi facă efectul asupra alimentelor (în special carne) chiar şi după ce preparatul a fost scos din cuptor. Oamenii sunt speriaţi că vor lăsa carnea negătită suficient, iar acesta este motivul pentru care o mare parte din ei o gătesc mai mult decât este necesar. Pentru a împiedica acest lucru, eu recomand cumpărarea unui termometru, o investiţie importantă în orice bucătărie“, spune Jamie Thickett, bucătar-şef în Londra.

Foloseşte corect verdeţurile

Foloseşte tulpinile ierburilor dacă vrei să fii un bucătar mai bun. Toată lumea crede că doar frunzele pot fi folosite, dar şi tulpinele pot oferi o aromă puternică. Noi folosim tulpinele de coriandru, leuştean şi pătrunjel la o multitudine de sosuri, sunt delicioase“, a dezvăluit Ben Marks, bucatar şef la „Perilla“, Londra.

Echilibrarea PH-ului mâncării

Puneţi oţet preparatelor, dar, evident, asigurându-vă că se potriveşte şi că nu adăugaţi prea mult. Puteţi adăuga la începutul sau la sfârşitul procesului de preparare pentru rezultate diferite. Acesta va influenţa aromele şi va da un gust special mâncării“, spune Henrik Ritzen, bucătar-şef executiv la „Aquavit“, Londra.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceadevarul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: