5.7 C
London
Thursday, December 9, 2021
5.7 C
London
Thursday, December 9, 2021

Tribunalele britanice ar trebui să protejeze drepturile cetățenilor europeni care trăiesc în Marea Britanie

Tribunalele britanice ar trebui să protejeze drepturile cetățenilor europeni care trăiesc în Marea Britanie după ieșirea țării din Uniunea Europeană, a declarat, la Praga, David Davis, ministrul britanic pentru Brexit, relatează Reuters.

Protejarea drepturilor cetățenilor europeni care trăiesc în Marea Britanie și ale cetățenilor britanici din restul celor 27 de țări ale blocului comunitar după ieșirea Marii Britanii din UE este unul dintre subiectele intens discutate de Londra și Bruxelles în cadrul negocierilor privind Brexit-ul.

Marea Britanie s-a opus insistențelor UE ca drepturile celor aproximativ 3 milioane de europeni din Marea Britanie să fie garantate prin recurs la Curtea Europeană de Justiție.

Întrebat dacă Marea Britanie este dispusă să facă compromisuri, David Davis a răspuns: ‘Intenționăm să avem o lege care reglementează această chestiune și care să fie pusă în aplicare de tribunalele britanice … și, cel mai important, să fie susținută de un tratat‘.

- Advertisement -

Atunci când, de exemplu, vom semna un acord, să spunem cu Statele Unite, noi nu acordăm Curții Supreme a Statelor Unite dreptul de a pune în aplicare acest acord‘, a spus el în cadrul unei conferințe de presă la Praga după o întrevedere cu ministrul de externe ceh Lubomir Zaoralek.

Davis a afirmat că Marea Britanie ‘a luat în serios cerința de a oferi certitudini cetățenilor europeni‘.

Negociatorii UE și cei ai Marii Britanii au avut o primă rundă de discuții privind Brexit-ul săptămâna trecută. Davis, care conduce echipa britanică, a afirmat că negocierile au început cu dreptul.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: