17.6 C
London
Thursday, June 23, 2022
17.6 C
London
Thursday, June 23, 2022

Trei tineri români din Londra “România nu-i aşa ca-n tabloide”

Mulți tineri români care au plecat din țară pentru a studia la universități de top din Marea Britanie, au ajuns să trăiască „visul britanic”.

Gandul.info prezintă poveștile a trei dintre acești tineri încrezători, care au reușit în Regatul Unit și care le-au arătat britanicilor că adevărata față a României este cu totul alta decât cea pe care o prezintă tabloidele din Londra.

De la intrarea țării noastre în Uniunea Europeană, o parte a presei britanice a început o adevărată campanie de denigrare a României și a românilor.

Isteria presei din insulă în ceea ce privește imigranții a dus la crearea unei imagini proaste a țării noastre în Regatul Unit. Totuși au existat români care le-au demonstrat britanicilor că adevărul este altul decât cel prezentat de tabloide.

Ștefania, Răzvan și Carmen sunt doar trei dintre cei care au reușit să schimbe părerea britanicilor despre români.

- Advertisement -

anunturiuk.com Trei-tineri-români-din-Londra-le-au-arătat-britanicilor-că-România-nu-i-aşa-ca-n-tabloide-stefaniaDupă rezultatul referendumului din 23 iunie, care scoate Regatul Unit din Uniunea Europeană, aceștia au rămas optimişti, gândindu-se că aventura lor în Marea Britanie va continua.

Ștefania a plecat dintr-un oraș mic din România pentru a studia la Birmingham. Acolo a urmat cursuri de televiziune, iar după trei ani în care a dobândit experiență practică, a ajuns la Londra, unde lucrează pentru una dintre cele mai importante companii media din Regatul Unit, Sky News.

După 5 ani în Marea Britanie, Ștefania spune că țara care a adoptat-o va avea probleme în urma Brexit-ului, dar crede că românii care lucrează cu acte în regulă nu ar trebui să fie foarte afectați de ieșirea Regatului din UE.

Răavan, a plecat și el la studii în Marea Britanie pentru diversitatea oportunităților pe care această țară le poate oferi. A ajuns la concluzia că principalul avantaj al capitalei britanice, Londra, este multiculturalismul, care l-a ajutat să se adapteze.

Acesta spune că englezii și străinii cu care a intrat în contact nu știau prea multe lucruri despre România, în afară de binecunoscuții sportivi Gheorghe Hagi și Nadia Comăneci. Totuși, tânărul român a reușit să devină un adevărat ambasador al țarii noastre, explicându-le cum stă treaba cu România.

„Unii chiar au venit şi au vizitat-o şi au rămas impresionaţi”, povesteşte Răzvan

anunturiuk.com Trei-tineri-români-din-Londra-le-au-arătat-britanicilor-că-România-nu-i-aşa-ca-n-tabloide-razvanCarmen a plecat să studieze chimie, biologie și genetică la Universitatea din Sheffield. La fel ca și în cazul lui Răzvan, multiculturalismul și diversitatea au ajutat-o să se integreze mai ușor și mai repede.

Ea spune că a ajuns să se simtă „adoptată” de Marea Britanie, cu toate că nu se regăsește întru totul în stilul de viață și în valorile britanicilor. Brexit-ul a determinat-o însă să își facă griji în privința viitorului ei în Regatul Unit.

Carmen mărturisește că a observat revolta care există în rândul tinerilor din UK, care au votat în mare majoritate pentru rămânerea țării lor în Uniune, și care sperau că Brexit-ul putea fi evitat avea loc în cele din urmă.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: