8.9 C
London
Saturday, November 6, 2021
8.9 C
London
Saturday, November 6, 2021

Trei motive pentru care românii din UK nu vor pleca după Brexit

În ciuda zvonurilor alarmiste românii care muncesc și locuiesc în Marea Britanie nu vor pleca din aceste trei motive.

Da, britanicii au votat pentru ieșirea din Uniunea Europeană și au generat un val de neliniște în întreaga Europă și mai ales în rândul europenilor care muncesc pe teritoriul Regatului Unit.Printre milioanele de europeni care vor fi afectați pe termen mediu și lung de Brexit se află și cei peste 300.000 de români care se află acum în Marea Britanie (după sursele neoficiale ar fi aproximativ 500.000).

Spre deosebire de mulți alți cetățeni europeni care muncesc în Regatul Unit, românii nu au foarte multe alegeri și cel mai probabil vor rezista pe baricade din trei motive simple:

  • Nu au soluții alternative. Spre deosebire de cetățenii europeni care au soluții alternative la locul de muncă din Marea Britanie, românii din UK nu prea au. Acasă nu se pot întoarce, după cum spuneam mai sus și nici plecarea în altă țară nu este o soluție deoarece majoritatea românilor și-au cheltuit majoritatea resurselor financiare și morale pentru a putea ajunge în ceea ce până mai ieri părea țara făgăduinței. Așa că vor face tot posibilul pentru a își păstra locul de muncă câștigat cu greu.
  • Nu au unde se întoarce. Au plecat dintr-o țară în care corupția este sinonimă cu modul de viață și în care nivelul de trai este unul care nu le permite să aibă o viață decentă. România nu le oferă nimic și din această cauză vor face tot ce este omenește posibil să nu se întoarcă în țara care i-a forțat să plece printre străini pentru a își câștiga dreptul la o viață decentă.
  • Sunt adaptabili și muncitori.Românii sunt extrem de adaptabili la orice situație nouă întâlnită, adaptabilitate care îi va ajuta să reziste în UK deoarece majoritatea sunt muncitori serioși și reprezintă genul de angajat pe care orice firmă și l-ar dori. Dacă mai vorbim și de faptul că de obicei, majoritatea românilor practică acel gen de munci pe care britanicii le refuză din start atunci putem spune că ai noștri conaționali au toate șansele să treacă cu bine peste Brexit.
- Advertisement -

Dacă mai adăugăm la aceste trei motive faptul că, în ciuda atacurilor repetate din tabloidele britanice, care fac referire în special la tâlhăriile mărunte ale unor cetățeni dar nu etnici români, conaționalii noștri au o imagine destul de bună în rândul angajatorilor britanici, putem concluziona că românii noștri vor trece cu bine de șocul ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

În final vă prezentăm și un videoclip excelent făcut de câțiva români care încearcă, într-un mod destul de ironic, să le explice britanicilor că românii nu vor pleca nicăieri:

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: