13 C
London
Saturday, January 29, 2022
13 C
London
Saturday, January 29, 2022

Trei filme românești vor fi proiectate în premieră britanică, la Londra

Festivalul internațional de film BFI de la Londra a lansat marți, 1 septembrie, la cinematograful Odeon din Leicester Square, programul celei de-a 59-a ediții, ce cuprinde 238 de filme din 57 de țări. Filmele românești prezente în festival sunt „Aferim!” de Radu Jude, „Un etaj mai jos”, de Radu Muntean, și „Box”, de Florin Șerban.

Cele trei filme românești vor fi proiectate în premieră britanică și sunt incluse în categoriile tematice „Journey”, „Dare” și, respectiv, „Love”.

Aferim!” este câștigătorul premiului de regie – Silver Bear – la ediția din acest an a festivalului de film de la Berlin și reprezintă unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani. Este un film istoric, a cărui acţiune are loc în Ţara Românească în 1835 și îl prezintă pe zapciul Costandin, însoţit de fiul său, căutând un rob fugar.

- Advertisement -

Un etaj mai jos” îl are ca personaj principal pe Pătrașcu, care, după ce are ghinionul de a fi unicul martor la o altercaţie domestică ce se sfârşeşte cu o crimă, trebuie să înfrunte doi „vecini” foarte apropiaţi: unul este ucigaşul, celălalt este propria sa conştiinţă. Protagoniştii filmului sunt actorii Teodor Corban, Iulian Postelnicu şi Oxana Moravec.

Producția „Box” îi prezintă, în rolurile principale, pe Rafael Florea (pugilist) și Hilda Peter (actriță) – doi iubiți care vin din lumi complet diferite, ale căror destine probabil nu ar fi trebuit să se întâlnească niciodată.

Festivalul de film de la Londra este cel mai mare și mai important eveniment cinematografic britanic organizat de prestigiosul British Film Institute (BFI). Anul acesta se va desfășura în perioada 7 – 18 octombrie 2015.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: