11.6 C
London
Monday, June 27, 2022
11.6 C
London
Monday, June 27, 2022

Trei femei plănuiseră un atac terorist asupra unui muzeu din Londra

O tânără în vârstă de 18 ani, sora ei și mama acesteia sunt acuzate, în Marea Britanie, de plănuirea unui atac terorist asupra unui muzeu din Londra. Femeile au fost încurajate să comită atacul de un recrutor din Sira, care acționa pentru gruparea islamistă ISIS.

O instanță din Londra judecă primul plan terorist coordonat doar de femei din Marea Britanie, relatează Daily Mail. Safaa Boular, din Vauxhall, Londra de Sud este acuzată că ar fi plănuit unh atac asupra British Museum.

Tânăra a fost încurajatăde mama și sora ei, care au preluat planurile când Safaa a ajuns la închisoare, plănuind să lanseze un atac în apropierea Palatului Westminster, conform informațiilor deținute de Old Bailey.

- Advertisement -

Boular ar fi plănuit să poarte o centură plină cu explozibil în Siria, împreună cu viitorul ei soț, care era luptător ISIS, pentru „a pleca din această lume ținându-se de mâini și a-i lua și pe alții cu ei, într-un act de terorism”, conform sursei citate.

Procurorii susțin că fata plănuia să plece în Siria, rezervându-și deja un bilet spre Instanbul, pentru a fi împreună cu Naweed Hussain, cu care plănuia să se căsătorească. Când militantul a murit, la 4 aprilie, femeia ar fi făcut aranjamentele necesare pentru a primi arme care să o ajute să comită un atac terorist în Marea Britanie.

Boular a primit și instrucțiunile necesare pentru antrenament.

Procurorii susțin că atacul ar fi provocat, cel puțin, foarte multă panică, dar că scopul acestuia era de a lua cât mai multe vieți omenești.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: