6.1 C
London
Sunday, January 23, 2022
6.1 C
London
Sunday, January 23, 2022

Transport paralizat la Londra, milioane de oameni au fost afectati

Milioane de oameni sunt afectaţi de greva de 24 de ore organizată de angajaţii metroului din Londra, autorităţile suplimentând numărul mijloacelor de transport de suprafaţă.

Încă 200 de autobuze au fost suplimentate pentru a face faţă grevei de 24 de ore de la metroul din Londra, declanşată miercuri, la ora 18.30. În plus, a fost suplimentat şi transportul pe apă, pentru decongestionarea traficului provocată de grevă.

Cetăţenii sunt sfătuiţi să se orienteze şi către alte mijloace de transport, deoarece autobuzele sunt supraîncărcate chiar şi în condiţiile suplimentării numărului acestora.

- Advertisement -

Milioane de cetăţeni britanici sau turişti sunt afectaţi de greva de 24 de ore, declanşată de miercuri seară, iar autorităţile le recomandă să utilizeze biciclete ca mijloace alternative de transport.

[quote_center]Cauza acestei greve fără precedent din Londra a fost introducerea, la mijlocul lunii septembrie, în 2014, a unui nou serviciu de noapte în weekend[/quote_center].

Cele patru sindicate au cerut creşteri salariale în urma suplimentării turelor de lucru, însă nu au fost aprobate, motiv pentru care cei 20.000 de angajaţi au intrat în grevă de miercuri seară de la ora 18.30.

Angajaţilor li s-a propus creşterea salarială cu 2% şi oferirea unor prime în valoare de 2.000 de lire sterine pentru conductorii de noapte, însă propunerile managerului Tube au fost considerate insuficiente.

Prim-ministrul britanic David Cameron a criticat această grevă care a afectat milioane de cetăţeni, denunţând-o drept “inacceptabilă şi nejustificată“.

De asemenea, şi primarul Londrei, Boris Johnson, a făcut un apel către reprezentanţii sindicatelor pentru a relua lucrul.

Greva ar trebui să se încheie joi seară, la ora 18.30 (20.30, ora României). Se aşteaptă ca traficul să revină la normal vineri dimineaţă.

Aproximativ patru milioane de oameni utilizează zilnic metroul din Londra.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcemediafax

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: