4.8 C
London
Sunday, November 21, 2021
4.8 C
London
Sunday, November 21, 2021

Transport de tigari de contrabanda catre Irlanda a fost descoperit la Gura Humorului

Un transport de ţigări de contrabandă cu destinaţia Dublin, Irlanda, a fost descoperit de poliţiştii suceveni cu ajutorul câinelui de serviciu.

în urma unor activităţi specifice şi a acţiunilor investigative desfăşurate, poliţiştii Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Compartimentul de investigare a criminalităţii economice Gura Humorului, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului, au procedat la efectuarea unui control asupra unui autocar de transport persoane pe rută internaţională, fiind controlaţi toţi pasagerii.

- Advertisement -

La activităţile desfăşurate a fost folosit şi câinele de serviciu pentru detectare tutun. Acţiunea poliţiştilor a avut loc în parcarea unui hotel de la intrarea în oraşul Gura Humorului, acolo unde a fost identificat autocarul, care circula pe relaţia RădăuţiDublin.

La solicitarea poliţiştilor, toţi cei 18 pasageri aflaţi în interiorul autobuzului au coborât şi au scos din cala autovehiculului bagajele personale.

Cu ajutorul câinelui de serviciu şi după legitimarea fiecărui pasager în parte şi verificarea amănunţită a bagajelor s-a constatat faptul că un tânăr de 21 de ani din comuna Frătăuţii Vechi, avea în două geamantane cantitatea de 1.000 pachete cu ţigarete de provenienţă extracomunitară şi 600 pachete cu ţigarete de provenienţă Ucraina. La un alt tânăr de 28 de ani din oraşul Vicovu de Sus a fost găsită cantitatea de 80 pachete cu ţigări din Ucraina.

[pull_quote_center]S-a procedat la ridicarea în vederea continuării cercetărilor a tuturor celor 1.680 pachete ţigări de provenienţă extracomunitară.[/pull_quote_center]

Fiind întrebat despre provenienţa ţigărilor de provenienţă extracomunitară, N. F. a declarat că i-au fost aduse în dimineaţa aceleiaşi zile de un cetăţean ucrainean, pe care nu-l cunoaşte, dar cu care a mai discutat anterior, în autogara din municipiul Rădăuţi, urmând a le transporta în Dublin (Irlanda), iar pentru acest lucru a primit la plecare suma de 350 euro, urmând ca la întoarcerea în ţară să mai primească 300 euro.

C. V. a declarat că ţigările le-a cumpărat din piaţa oraşului Vicovu de Sus şi le transporta în Irlanda.

A fost consultat procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, care a opinat că autorii să fie cercetaţi în stare de libertate, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Suceava.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de : ,, contrabandă’’, urmând a fi stabilită întreaga activitate infracţională şi eventualele conexiuni infracţionale cu alte persoane de pe teritoriul ţării sau din străinătate.

- Advertisement -
Sourcesvnews

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: