6.2 C
London
Monday, November 8, 2021
6.2 C
London
Monday, November 8, 2021

Traficul aerian din Marea Britanie inchis partial

Toate operațiunile aeriene din Marea Britanie vor începe să revină la normal în următoarele două ore, după ce o problemă informatică a provocat închiderea temporară a spațiului aerian al Londrei, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Serviciul național britanic pentru trafic aerian (NATS) citat de Reuters.

Sistemul funcționează din nou. În următoarele două ore toate segmentele infrastructurii aviatice vor începe să revină la normal — aeroporturile, liniile aeriene și traficul aerian“, a declarat purtătorul de cuvânt Martin Rolfe pentru BBC.

- Advertisement -

Întrebat despre motivele care au provocat pana informatică el a răspuns că “în acest stadiu încă investigăm cauza“.

Eurocontrol a anunțat în urmă cu circa două ore că spațiul aerian al Londrei până la ora 19.00 GMT din cauza unei pene informatice. NATS a anunțat însă remedierea problemei la centrul aerian Swanwick în jurul orei 16.30 GMT, dar perturbările riscă să fie importante în cursul serii pe cele cinci aeroporturi ale Londrei, puternic afectate de incident.

[pull_quote_center]Potrivit agențiilor de presă, sute de zboruri naționale și internaționale au fost întârziate sau anulate.[/pull_quote_center]

- Advertisement -
Sourceagerpres

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: