6.6 C
London
Thursday, January 27, 2022
6.6 C
London
Thursday, January 27, 2022

Tot mai puţine infracţiuni comise de români in Marea Britanie

[quote_box_center]În pofida previziunilor apocaliptice referitoare la un val de infracțiuni în Marea Britanie din ianuarie 2014, odată cu sosirea de imigranți români și bulgari, numărul arestărilor nu s-a modificat semnificativ, iar cel al inculpărilor a scăzut de la începutul acestui an, arată cifrele oferite de poliția britanică, citate miercuri de Huffington Post în ediția sa electronică[/quote_box_center]

În primele trei luni ale anului 2014, numărul românilor condamnați pentru infracțiuni în Marea Britanie a fost de 1.522, o scădere cu 15,3% față de 1.797 în aceeași perioadă a anului 2013, arată cifrele obținute de Ambasada României la Londra.

- Advertisement -

Totodată, datele publicate pe site-ul Poliției Metropolitane arată că numărul românilor acuzați de comiterea unei infracțiuni la Londra în ianuarie anul acesta a scăzut cu 3% comparativ cu aceeași lună a anului trecut.

Cifrele arată totodată că ‘proporția infracțiunilor comise la Londra de cetățeni români este conformă cu reprezentarea lor în rândul populației, dacă nu chiar mai mică’, a declarat ambasadorul român Ion Jinga pentruThe Huffington Post.

Diplomatul român a afirmat, referitor la datele oferite de poliția britanică, că ‘trebuie de asemenea menționat faptul că în multe cazuri românii sunt victime ale unor infracțiuni, 543 de români fiind în această situație în primele trei luni ale anului 2014‘.

Don Flynn, directorul Migrants Rights Network, a declarat la rândul său pentru publicația britanică că cifrele poliției ‘contrazic afirmațiile făcute în anumite publicații tabloide, și anume că numărul infracțiunilor va crește vertiginos‘ din ianuarie 2014.

În pofida predicțiilor făcute de politicieni și mass-media în Marea Britanie conform cărora alte câteva mii de est-europeni vor intra în țară, numărul cetățenilor români arestați în luna ianuarie a acestui an a crescut cu doar patru, ajungând la 563.

[pull_quote_center]Cetățenii români reținuți la Londra reprezintă doar 2,8% din numărul total al arestărilor făcute în capitala britanică, care este de aproximativ 20.000 pe lună[/pull_quote_center]Bulgarii reprezintă doar 0,4% din acest total, cu 79 de arestări în luna ianuarie. Totodată, numărul bulgarilor acuzați de comiterea unor infracțiuni a scăzut cu 3,4%, în comparație cu luna ianuarie a anului trecut.

- Advertisement -
Sourceagerpres

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: