10.9 C
London
Wednesday, March 30, 2022
10.9 C
London
Wednesday, March 30, 2022

Tot mai mulți străini trăiesc pe social în Marea Britanie

Una din 10 locuințe sociale din Marea Britanie este locuită de un străin, arată date oficiale citate de tabloidul Daily Mail.

Potrivit publicaţiei, este vorba despre cel mai înalt nivel înregistrat în Anglia faţă de 2006/2007. Anul trecut, 9% din locuinţele sociale erau ocupate de străini, faţă de 6% în ultimul an al guvernării laburiste. Potrivit acestor date, prezentate marţi seara de către Departamentul pentru Comunităţi şi Guvernare Locală (DCLG) condus de către Eric Pickles, aproximativ 27.000 de locuinţe sociale aparţinând consiliilor locale şi unor asociaţii sunt ocupate în prezent de străini.

- Advertisement -

De asemenea, numărul locuinţelor ocupate de căre est-europeni s-a dublat de când coaliţia între conservatori şi liberal-democraţi a preluat puterea, în 2010, atângând 4% în prezent. Departamentul apreciază că acest lucru ar fi cauzat de deschiderea frontierelor pentru români şi bulgari.

Datele reprezintă o nouă problemă pentru Cameron, în contextul în care premierul britanic depune eforturi să convingă electoratul conservator că poate controla imigraţia, comentează tabloidul.

Guvernul a fost deja nevoit să recunoască faptul că nu-şi va onora promisiunea de campanie electorală de a stopa migrarea până anul viitor, când au loc alegeri. Ultimele date arată că migrarea netă atinge 260.000 de persoane, mai mare decât la preluarea puterii.

Un grup parlamentar interpartinic care susţine o migrare “echilibrată“, condus de laburistul Frank Field şi Sir Nicholas Soames, un conservator, a condamnat condamnat creşterea “proporţiei de locuinţe sociale acordate străinilor“.

Potrivit documentului DCLG, 91% din locuinţele sociale sunt ocupate de către cetăţeni britanici, iar 4% de est-europeni provenind din Bulgaria, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Slovenia. Persoane provenind din afara Uniunii Europene (UE) ocupă 1% din acest tip de locuinţe, iar 4% sunt ocupate de non-britanici.

[pull_quote_center]Proporţia locatarilor care sunt cetăţeni britanici a scăzut cu 1% pe an începând din 2009/2010 şi până în 2012/2013 şi a rămas neschimbată în 2013/2014, în timp ce cea din cele opt ţări (care au aderat la UE în 2004) a crescut uşor de la 1% în 2007/2008 la 4% în 2013/2014 , se arată în raport. “Un factor poate fi faptul că începând din 2008/2009, celor opt state li s-au alăturat Bulgaria şi România[/pull_quote_center]”, se apreciază în document.

Secretarul de stat pentru Locuinţe Brandon Lewis a declarat că datele vor arăta altfel anul viitor, când vor măsura impactul unor noi reglementări introduse de către Guvern. [pull_quote_center]Aceste date nu ţin cont de noile recomandări pe care le-am făcut consiliilor cu scopul de a clarifica cui dau locuinţe (sociale), astfel încât comunităţile să aibă încredere că nu au de pierdut[/pull_quote_center]

Familiile au suferit ani de zile de pe urma unor nedreptăţi flagrante, văzând persoane fără loc de muncă sau legătură cu regiunea primind locuinţe de la consilii“, a continuat el, adăugând că “noile reglementări ale acestui Guvern au clarificat faptul că localnicii şi membrii forţelor armate sunt primii la coadă pentru locuinţe sociale“. “Astfel, aştept ca datele de anul viitor să fie altele, după ce consiliile pun aceste reglementări în practică“, a declarat Lewis.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: