20.4 C
London
Wednesday, June 29, 2022
20.4 C
London
Wednesday, June 29, 2022

Tot mai mulţi membri ai Guvernul de la Londra sunt în favoarea unui Brexit treptat

Un număr tot mai mare de oficiali din cadrul Guvernului de la Londra sunt în favoarea unei separări treptate a Marii Britanii de UE, fapt ce ar implica negocierea unui acord tranzitoriu ce s-ar aplica pe parcursul mai multor ani, a declarat Philip Hammond, ministrul britanic de Finanţe.

Ministrul, care este considerat unul din potenţiali succesori ai premierului Theresa May, a vorbit în repetate rânduri despre necesitatea unui acord tranzitoriu care să minimizeze impactul Brexit asupra economiei, relatează agenţia de ştiri Reuters

Hammond a declarat că majoritatea colegilor săi sunt acum de părere că aceasta este “calea corectă de urmat“.

Ideea de perioadă de tranziţie era un concept destul de nou acum cinci săptămâni, iar acum cred că veţi vedea că aproape toată lumea din Guvern acceptă faptul că va exista un soi de tranziţie“, a declarat Hammond la postul BBC.

- Advertisement -

Totuşi, durata perioadei de tranziţie este un subiect intens discutat în cadrul Guvernului, Hammond fiind de părere că aceasta ar trebui să dureze “mai mulţi ani“.

Pe de altă parte, Liam Fox, ministrul britanc al Comerţului, a declarat într-un interviu pentru Bloomberg că ar fi “foarte fericit” cu o perioadă de tranziţie de doar “câteva luni”.

Hammond a mai declarat că Marea Britanie îşi va asuma responsabilitatea pentru banii datoraţi Uniunii Europene după părăsirea Blocului comunitar, însă a admis că Guvernul este divizat în ceea ce priveşte procedura Brexit.

Suntem o ţară care mereu îţi achită obligaţiile“, a declarat oficialul.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: