13.6 C
London
Thursday, December 30, 2021
13.6 C
London
Thursday, December 30, 2021

Tot mai dificil obtinerea unui mortgage in Marea Britanie

în Marea Britanie este dificil cumpărarea unei locuinţe prin credit ipotecar (mortgage). Mark Carney, guvernatorul Băncii Angliei a anunţat limitarea valorii împrumuturilor în funcţie de veniturile solicitanţilor de mortgage şi înăsprirea condiţiilor de acordare a acestor credite.

Capacitatea băncilor de a acorda mortgage va fi limitată, pentru a preveni o eventuală nouă criză a pieţei imobiliare britanice, spuneau reprezentanţii Comitetului de Politici Financiare (Financial Policy Committee – FPC) din cadrul Băncii Angliei.

- Advertisement -

Din luna octombrie 2014, doar 15% din numărul total al creditelor ipotecare destinate celor care vor să îşi cumpere o casă vor putea să aibă o valoare mai mare de peste 4,5 ori decât venitul anual al solicitanţilor. Această recomandare nu s-a aplicat şi împrumuturilor acordate prin programul „Help to Buy”, prin care cei care vor să îşi cumpere o locuinţă pot beneficia de mortgage în condiţiile plăţii unui avans de doar 5% din valoarea imobilului.

Creditele ipotecare acordate în aceste condiţii nu vor putea fi de peste 4,5 mai mari decât venitul anual al persoanei care se împrumută, a mai stabilit FPC.

Cumpărarea unei locuinţe, mai facilă

Ministrul finanţelor britanice George Osborne a anunţat în 3 decembrie în tradiţionalul „Autumn Statement”, un discurs despre starea economică a ţării, rostit în fiecare an, la sfârșit de toamnă, că achiziţionarea unei locuinţe în Marea Britanie va deveni mai facilă.

Mai precis, impozitul pentru tranzacţiile imobiliare, care îi obliga la plata unei sume de câteva mii de lire pe cumpărătorii de locuinţe, va fi redus considerabil pentru 98% dintre aceștia.

Astfel, oricine va cumpăra o locuinţă în valoare de sub 125.000 de lire sterline va fi scutit de la plata impozitului pe tranzacţii imobiliare, conform noilor reglementări anunţate de George Osborne în cadrul tradiţionalului „Autumn Statement”.

De noul sistem beneficiază și cei care se aflau la data menţionată în plin proces de tranzacţionare a unei locuinţe. Aceştia vor putea opta pentru impozitul calculat în funcţie de vechia sau noua procedură.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: