12.6 C
London
Saturday, November 13, 2021
12.6 C
London
Saturday, November 13, 2021

Top 10 experiente in Irlanda si Irlanda de Nord

Sărituri epice de coaste abrupte, trasee istorice pentru drumeții, turul puburilor literare, castele care debordează de legende și istorie – alura Irlandei și a Irlandei de Nord este extrem de puternică. Odată ajuns pe ”insulă”, nu trebuie să ratezi toate aceste experiențe.

Vânează cu șoimi la Castelul Dromoland 

anunturiuk.com Vânează-cu-șoimi-la-Castelul-Dromoland
Castelul Dromoland

Acest sport era extrem de popular printre nobilimea medievală, așa că nu este de mirare că acest castel superb le oferă vizitatorilor posibilitatea de a vâna cu șoimi, sau, cel puțin, să interacționeze cu aceste păsări. Castelul Dromoland este casa ancestrală a clanului O’Brien, descendenți ai lui Brian Boru, rege al Irlandei în secolul al XI-lea. Aici vei avea ocazia de a te plimba prin pădurea de pe domeniul castelului și să chemi majestoasele păsări pe braț, așa cum făceau vechii regi. În această locație a fost un castel de mii de ani, ce a fost reconstruit de mai multe ori, de-a lungul timpului. Cele mai recente lucrări, din 1963, au transformat această clădire într-un hotel de lux, unde poți avea parte de o experiență de neuitat printre cavaleri în armură, cu plimbări călare și, bineînțeles, un minunat teren de golf.

Cu mașina pe Traseul „Wild Atlantic”

anunturiuk.com Cu-mașina-pe-Traseul-Wild-Atlantic
Wild Atlantic

Acest nou traseu te va duce pe întreaga coastă vestică a Irlandei, oferind panorame incredibile cu terenul stâncos, sate fermecătoare, ceainării, puburi și ruine ale vechilor castele – toate oportunități perfecte pentru poze de vis. Acest traseu este unul dintre cele mai lungi trasee de coastă din lume, cu peste 400 kilometri, ce pornește din peninsula Inishowen, în comitatul Donegal, în nord, și se termină la Kinsale, în comitatul Cork, în sud. Traseul este bine marcat și se mândrește cu peste 150 de atracții turistice, precum stânca Slieve League, în Donegal, de peste 600 metri înălțime, sau stația de semnalizare Mizen Head, în cel mai sud-vestic punct al Irlandei. De-a lungul traseului trebuie să gustați din cultura locală, cu o vizită la castelul Regelui John în Limerick, sau să încercați scoicile Galway.

Golf de-a lungul coastei

anunturiuk.com Golf-de-a-lungul-coastei
Terenuri de golf
- Advertisement -

O treime dintre terenurile de golf de la malul mării din lume (peste 50) mărginesc coasta Irlandei, unde golferii au o mulțime de opțiuni. Terenurile de la malul mării, printre primele tipuri de terenuri de golf, sunt mai complicate. Golferii trebuie să treacă cu mingea printre dune de nisip și zone înierbate, în timp ce se confruntă cu brize, curenți de aer și vreme schimbătoare. Cele mai populare terenuri de golf sunt Royal Portrush Golf Club, în Irlanda de Nord, realizat în 1888, și Ballybunion Golf Club, în comitatul Kerry, deschis în 1893.

Degustă mâncăruri artizanale în Cork

anunturiuk.com Degustă-mâncăruri-artizanale-în-Cork
English Market in Cork

Piața Engleză (English Market) în centrul orașului Cork este un centrul comercial enorm cu mâncăruri artizanale și ingrediente locale. Este o destinație ideală pentru cumpărături, dar și pentru un prânz delicios sau o gustare. Ridicată în 1788, piața era locul de aprovizionare pentru vasele din port și, de-a lungul istoriei, în ciuda războaielor, foametei și declinului economic, a reușit să-și țină porțile deschise. Când economia Irlandei s-a îmbunătățit, în anii ’90, o nouă cultură gastronomică cu influențe europene a pus stăpânire peste această piață, păstrând însă elementul local.

Un toast pentru geniile literare din Dublin

anunturiuk.com Un-toast-pentru-geniile-literare-din-Dublin
Opere literare Dublin

Nenumărate personalități literare și-au găsit casa în Dublin, și fiecare dintre ele au avut câte un pub favorit, unde au petrecut mult timp scriind… și nu numai. Așa că încearcă să vizitezi cât mai multe dintre aceste puburi și închină o halbă în cinstea celor care ne-au adus cele mai faimoase opere literare. Orice astfel de excursie trebuie să înceapă la Davy Byrnes, unde James Joyce și-a petrecut studenția. Nu rata nici Muzeul Scriitorilor din Dublin, pentru o experiență mai… liniștită.

Află mai multe despre Titanic

anunturiuk.com Află-mai-multe-despre-Titanic
Muzeul Titanic Belfast

Când vasul, care se presupunea că nu poate fi scufundat, R.M.S. Titanic a lovit un aisberg, în 1912, și s-a ajuns pe fundul oceanului, peste 1.500 de oameni au murit, iar o adevărată fascinație mondială a început. La centenarul din 2012 a fost inaugurat muzeul Titanic Belfast în Irlanda de Nord cu un design interesant în locul unde a fost construit vasul. Muzeul este o experiență interactivă care îți va prezenta modul în care Titanic a fost construit.

Participă la un pelerinaj epic

anunturiuk.com Participă-la-un-pelerinaj-epic
Muntele sfânt al Irlandei

Croagh Patrick, în comitatul Mayo, este muntele sfânt al Irlandei, iar tradiția veche de peste 1.500 de ani a pelerinajului creștin continuă și în ziua de azi. În fiecare an, mii de pelerini vizitează acest munte de peste 765 de metri. Acest loc era deja un loc de venerație păgână pentru festivalul recoltei din Lughnasa, când Sfântul Parick a ajuns aici în anul 441 și, potrivit legendei, a ținut post timp de 40 de zile pe vârf, gonind șerpii din Irlanda. Pentru experiența completă, începe călătoria de la Ballintubber Abbey, aflată lângă locul unde a fost botezat Sf. Parick.

Admiră manuscrisele

anunturiuk.com Admiră-manuscrisele
Manuscrisele iluminate

Manuscrisele iluminate realizate de călugări în marile mănăstiri irlandeze, între secolele VII și IX, sunt opere de artă intricate cu înflorituri celtice și desene cu sfințir și animale. Acestea sunt capodoperele Irlandei, iar ornamentările lor sunt unice în lume. Expoziția „Turning Darkness Into Light” („Schimbând întunericul în lumină”) de la Trinity College din Dublin prezintă nenumărate astfel de manuscrise, inclusiv Book of Armagh, Book of Mulling și Book of Dimma. Cea mai importantă este Book of Kells, considerată una dintre cele mai frumoase cărți create vreodată. Book of Durrow este cu un secol mai vechi decât Book of Kells și este cea mai veche evanghelie completă în existență. Camera Lungă („Long Room”) de la Trinity College este una dintre cele mai frumoase biblioteci din lume, cu peste 200.000 de cărți rare.

Atinge capătul lumii

anunturiuk.com Atinge-capătul-lumii
Dingle – cel mai vestic punct din Europa

Înaintea de secolul al XVIII-lea, europenii credeau că peninsula Dingle – cel mai vestic punct din Europa -, era considerat marginea pământului. Zona are cea mai mare concentrație de monumente antice din Irlanda, dar și peisaje de excepție. Traseul de 40 de kilometri de-a lungul coastei este plin cu situri antice, trasee de drumeții, muzee și locuri perfecte pentru fotografii.

Activități sportive în Parcul Național Killarney

anunturiuk.com Activități-sportive-în-Parcul-Național-Killarney
Parcul Național Killarney

După vizita reginei Victoria la Killarney în 1861, fermecătorul oraș a devenit unul dintre cele mai importante destinații turistice din Irlanda și pe bună dreptate – se află în imediata apropiere a Parcului Național Killarney. Este cel mai mare parc național din țară și oferă peisaje superbe, situri istorice și o mulțime de lucruri interesante de făcut. Parcurge traseele din jurul lacurilor Killarney, la poalele Macgillycuddy’s Reeks, cel mai înalt lanț muntos din Irlanda și oprește-te pentru un ceai la Dinis Cottage. Urcă până la cascada Torc, explorează ruinele mănăstirii Muckross, sau admiră peisajele lacurilor de la Ladies View.

- Advertisement -
Sourcetion

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: