1 C
London
Friday, November 5, 2021
1 C
London
Friday, November 5, 2021

Tipuri de burse pe care studentii inscrisi la universitati din UK le pot obtine

Exista o varietate de burse pe care studentii inscrisi la universitati din UK le pot obtine. Trebuie sa aplicati pentru aceste burse, datele limita pentru trimiterea aplicatiilor le puteti gasi pe site-urile universitatilor.

Bursa pe care o obtine orice student (undergraduate) din EU/UK care plateste taxa scolara integral pe an universitar. A plati taxa scolara integral inseamna sa aveti scrisoarea de confirmare de la SLC care specifica acordarea imprumutului taxei de studii scolare sau sa platiti taxa scolara intreaga la inceputul anului universitar. Aceasta bursa variaza de la £300 la £800 pe an si nu se plateste inapoi. Scopul acestei burse este sa ajute studentii cu diverse cheltuieli pe timpul studiilor. Majoritatea universitatilor ofera £329 pe an pentru studii preuniversitare pentru studentii care urmeaza cursuri full time incepand cu anul universitar 2010-2011.

Atunci cand completati formularul pentru imprumutul de la SLC trebuie sa semnati o declaratie cum ca sunteti de acord ca detaliile pe care le dati SLC-ului sa fie accesate si de alte parti. Aceasta sectiune a formularului trebuie semnata si de alte persoane, parinti sau parteneri, ale caror venituri sunt luate in considerare in procesarea aplicatiei pentru imprumutul de la SLC in cazul in care aveti sub 21 de ani.

- Advertisement -

Acest fel de bursa este platit de universitatea la care sunteti inscrisi si nu direct de SLC si va fi platita in 3 rate. Daca incepeti cursul in toamna (septembrie sau octombrie), prima rata va va fi platita in Februarie.

Maintenance Grant nu se plateste inapoi iar suma pe care o puteti primi depinde de venitul studentului daca este student matur sau al parintilor daca aveti pana in 23 de ani.

Burse de merit

Exista si burse de merit in valoare de £1000 de lire pentru cei care au o nota mare la bac. Aceste burse nu sunt acordate de toate universitatile. La universitatile unde se ofera bursele de merit, acestea sunt valabile numai pentru studentii din primul an si sunt bazate pe performanta academica. Sunt deasemenea valabile pentru toti studentii, in afara de cei nascuti in Anglia, care sunt inscrisi la cursuri full time atat de licenta cat si de master (undergraduate and postgraduate) cu conditia sa platiti taxa scolara integral si nu in rate. Daca apelati la un imprumut de la Student Loan Company iar acestia va finanteaza, sunteti eligibili pentru bursa de merit de £1000.

Pentru a intra in posesia acestei burse trebuie sa completati un formular la anumite universitati. La altele, primiti bursa automat dupa ce v-ati inregistrat.

Printre universitatile care ofera burse de £1000 sau aproximativ pe baza notei mari obtinute la bac se numara Coventry University, University of Worcester, University of Greenwich, Keele University.

Keele University ofera £1000 bursa bazata pe media bacului (in conditiile in care aveti: minimum of two A grades and one B grade at A2 level or equivalent) si £2000 bursa bazata pe media bacului (if you attain a minimum of three “A” grades at A2 level or equivalent in other similar qualifications). Baccalaureatul romanesc este echivalent cu A levels in UK. Two A grades and one B inseamna sa aveti medie mai mare de 9. Unele universitati au echivalentele romanesti astfel incat sunt capabili singuri sa faca echivalarea. La alte universitati trebuie sa le aduceti echivalarea din alte parti.

Burse de merit pentru notele obtinute in timpul anilor universitari = Dean’s Merit Scholarship

Acestea sunt acordate de toate universitatile. In primul an se aplica pe baza notelor obtinute la bacalaureat sau dupa caz pe timpul anilor de studiu pentru licenta daca sunteti inscrisi la master.

Pentru acest tip de bursa trebuie sa faceti aplicatia voi insiva. Formularul se gaseste pe pagina de burse a universitatii. Pe langa datele personale trebuie sa scrieti si un eseu (personal profile) in care sa explicati de ce credeti ca meritati aceasta bursa.

Universal bursary

Este acordata de anumite universitati. Aceasta bursa este primita de toti studentii respectivei universitati. Suma variaza intre £300 si £500. University of Worcester ofera aceasta bursa in valoare de £500 pe an universitar. Daca veniti dintr-o familie cu venituri mici, in loc de £500 veti primi £770 pe an universitar.

Pe scholarship-search.org.uk puteti cauta bursele oferite de toate universitatile din UK pentru care puteti fi eligibili.

scholarship-search.org.uk este o baza de date a tuturor universitatilor din UK si a burselor pe care aceste universitati le pot oferi studentilor lor. La unele universitati se ofera burse si din afara de la alte organizatii non profit si companii.

Burse oferite de universitati din Scotia

La orice universitate din Scotia taxele scolare pentru orice facultate/specializare pentru studentii care sunt cetateni EU (in afara de UK) se platesc de SAAS Student Awards Agency for Scotland.

Cetatenilor oricarei tari membra a Uniunii Europene  care intrunesc cerintele de eligibilitate li se vor acoperi taxele scolare de catre guvernul scotian prin SAAS.

Cerintele de eligibilitate le gasiti pe site-ul SAAS

Trebuie sa aplicati la SAAS pentru taxa platelor scolare in fiecare an, chiar daca nu aplicati pentru nici o alta bursa.

Burse NHS oferite pentru cursuri in domeniul sanatatii

Studenţii la cursuri universitare (care duc la obtinerea unei calificari care le permite înregistrarea cu Consiliul de profesii din domeniul sănătăţii – Health Professions Council), pot fi eligibili pentru a primi ajutor financiar din partea NHS în timp ce studiaza pentru anumite profesii in domeniul sănătatii.

Studenţii eligibili care sunt acceptati la cursuri aprobate vor avea, de obicei, taxele de şcolarizare plătite în totalitate şi pot deasemenea beneficia de sprijin financiar sub forma de bursă.

Toţi elevii eligibili vor primi o subvenţie 1.000 de lire sterline în fiecare an. Ei vor fi, de asemenea, eligibili pentru a solicita o suplimentare de bursa de până la £ 4,395 pe an. Studentii din Londra se vor califica pentru mai mult (pana la £5460).

Bursele NHS Student oferă sprijin financiar pentru studenţii eligibili care sunt inscrisi la cursuri aprobate (NHS finanţate), în următoarele domenii/materii:

 • dietetics
 • occupational therapy
 • operating department practice
 • orthoptics
 • orthotics & prosthetics
 • physiotherapy
 • podiatry/chiropody
 • radiography (diagnostic and therapeutic)
 • speech and language therapy

Luati legatura cu universităţile la care v-aţi planificat să aplicati, pentru a afla dacă cursul ales este un curs aprobat şi atrage sprijin financiar NHS.

Pentru a fi eligibili pentru sprijin financiar din partea NHS, trebuie să îndepliniti anumite criterii.

Vă rugăm să vizitaţi website-ul NHS Burse pentru studenti la www.nhsbsa.nhs.uk /students pentru mai multe informaţii, incluzand:

 • cerinţe de eligibilitate
 • sprijinul financiar disponibil
 • un calculator on-line bursă
 • care este procesul de aplicare pentru sprijinului financiar
 • întrebări frecvente
 • cele mai recente rate
 • detalii privind adoptarea de atribuire
 • sprijin pentru maternitate

Universitati si burse

University of Worcester ofera o bursa de £500  pe an universitar tuturor studentilor inscrisi la cursuri de zi indiferent de cursul/facultatea urmat/a.

Coventry University, University of Worcester, University of Greenwich ofera burse pentru primul an de studiu bazate pe media de la BAC. Cerintele includ sa aveti cel putin AAB sau calificari echivalente. Asta inseamna o nota mai mare de 9 la bacalaureatul romanesc care este echivalent cu A-Levels in UK.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: