10.6 C
London
Tuesday, March 29, 2022
10.6 C
London
Tuesday, March 29, 2022

Tinerii din România au impresionat în domeniul IT la Universitatea Oxford

Tinerii din România și ultima lor ispravă la Universitatea Oxford

În ultimele luni, ba chiar săptămâni s-ar putea spune, tinerii din România au impresionat pretutindeni unde s-au prezentat pentru a face cunoscută nu doar priceperea lor dar și inventivitatea în domeniul IT.

Dacă un oltean, elev de liceu, a inventat cu doar 50 de de euro o mână artificială, care ar putea fi folosită cândva ca proteză de cei care nu au mii de euro să cumpere ceva ce se găsește acum pe piață, alții, de la Cluj-Napoca au dărâmat speranțele marilor coloși mondiali:

- Advertisement -

[pull_quote_center]Au inventat ei sistemul care permite tuturor să aibă internet cu ajutorul sunetelor[/pull_quote_center]

Lista poate să continue la nesfârșit cu copiii și tinerii din România, ceea ce nu poate decât să ne bucure.

Ei bine, cei care au terminat liceul anul acesta au aplicat pentru cunoscuta universitate din Anglia, Oxford. Marea surpriză este faptul că un student din patru, de acolo, este român. Totalul locurilor pentru secția de Computer Science este de 23 în condițiile în care concurența nu e chiar mică: Aproximativ 10 candidați se bat pe un loc pentru a fi admiși.

Anul acesta, Universitatea Oxford are șase noi studenți din România, unii dintre ei nici nu au dat examenul de bacalaureat. Profesorii din Anglia au fost convinși de performanțele alor noștri și-i solicită acolo.

Tinerii din țara noastră au fost nevoiți mai întâi să respecte condițiile de participare pe care ulterior, le-au depășit cu brio. Mai precis, ei au trecut peste un test deloc ușor la matematică, au prezentat ce au reușit să facă printre realizările academice, după care au susținut un interviu.

Digi 24 povestește într-un material despre exemplul unei tinere din Craiova, de numai 19 ani, care a absolvit Colegiul Carol Davila. Este numai un caz dintre românii solicitați la Oxford, frumos și relevant. Fata a terminat liceul cu o medie mare, adică 9,99 și a fost mereu o elevă olimpică, ajungând până în fazele naționale la matematică și evident, informatică. Va face trei ani de studiu plus încă unul pentru master. Anual, va primi o bursă de 4.500 de lire sterline pe care va trebui să le folosească pentru cazare și masă.

Condiția ca să fie admisă este să ia bacalaureatul cu notă mare, adică peste 9.

Partea și mai frumoasă a lucrurilor este că cei șase tineri solicitați pentru Oxford sau admiși, nu sunt singurii din România care studiază acolo. Țara noastră are resurse umane considerabile și acestea sunt mai mereu ținta companiilor sau universităților din străinătate.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook sau urmati-ne pe Twitter.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: