15.2 C
London
Tuesday, October 26, 2021
15.2 C
London
Tuesday, October 26, 2021

Tinerii au votat masiv cu laburistii, se anunta o surpriza majora la noapte

Alegeri cruciale in Marea Britanie, unde sunt alesi cei 650 de legislatori. Ca să-și asigure majoritatea în Camera Comunelor, un partid are nevoie de 326 de locuri. 

Potrivit primelor estimari ale sondajelor, tinerii au votat masiv cu laburistii lui Jeremy Corbyn , sondajele aratandu-i cu 1% in spatele conservatorilor.

Britanicii votează, joi, în cadrul unui scrutin general anticipat despre care mulți spun că va fi crucial pentru viitorul Regatului Unit. Alegerile au fost convocate de premierul May în încercarea de a-și asigura puteri sporite pentru negocierea Brexitului. Scrutinul a început la ora 10:00, și se încheie la ora 22.00, când sunt așteptate și primele estimări.

Urnele se închid la ora 22.00 (ora locala a Marii Britanii) când vor fi anunțate și primele exit-poll-uri.

Laburiștii, cu 1% în spatele conservatorilor – sondaje

- Advertisement -

Sondajele de opinie din momentul de față au dat laburiștii cu 1% în spatele conservatorilor. Tinerii au votat masiv cu laburiștii astăzi.

Surpriza de la noapte s-ar putea să fie una majoră, potrivit presei britanice.

Britanicii îi aleg astăzi pe cei 650 de legislatori. Ca să-și asigure majoritatea în Camera Comunelor, un partid are nevoie de 326 de locuri.

Peste 40.000 de secții de votare au fost deschise la ora 10:00, pe întreg teritoriul Marii Britanii și cei aproape 47 de milioane de cetățeni cu drept vot sunt așteptați să decidă noua configurație a Parlamentului.

Primele rezultate concludente sunt așteptate vineri.

După trei atacuri teroriste în ultimele trei luni, securitatea este o preocupare pentru mulți britanici.

Premierul Theresa May a convocat anticipatele în încercarea de a primi puteri sporite pentru negocierea Brexitului. Scrutinul are loc la exact un an de la referendumul privind ieșirea Marii Britanii din UE.

Campania a fost una agitată și atipică. A fost întreruptă de două evenimente tragice: atentatele de la Manchester și Londra – care împreună cu atacul din martie din proximitatea Parlamentului au costat poporul britanic cel puțin 35 de morți și peste 150 de răniți.

Premierul Theresa May a lansat un ultim atac la adresa laburiștilor conduși de Jeremy Corbyn pe acest subiect, spunând că au venit cu șapte planuri în nouă luni.

Liderul laburiștilor a evitat în campanie atacuri frontale la adresa premierului. În ultimele zile, strategia s-a schimbat, iar guvernul a fost atacat pe tema ineficienței luptei împotriva terorismului.

Sondajele indică diferențe între 2 și 10 procente între conservatori și laburiști, partidul premierului May fiind pe prima poziție.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: