11.4 C
London
Sunday, January 2, 2022
11.4 C
London
Sunday, January 2, 2022

Tineri Romani fac cariera in sistemul financiar de la Londra

Cei mai multi au studiat in universitati britanice, unde li s-a acordat tot sprijinul pentru a ajunge in managementul de top din companii multinationale.

Doua surori plecate din Bucuresti sa studieze la Londra fac la 30 de ani scenarii pentru prevenirea crizei si conduc cu succes departamente bancare din multinationale. Una dintre tinere a lucrat si intr-o banca din Romania, unde spune ca sefii sunt mai putin deschisi la sprijin si colaborare.

City era pana nu demult cel mai important centru financiar din Marea Britanie. Insa, mai nou, pe celalalt mal al Tamisei a inceput sa se construiasca masiv in zona Canary Wharf. Sunt foarte multe cladiri, in care s-au mutat foarte multe dintre multinationalele lumii. Aici isi gasesc serviciul peste 450 de romani. Sunt foarte bine integrati in sistem si foarte apreciati.

- Advertisement -

Irina Mnohoghitnei, analist bancar Londra: [pull_quote_center]Eu lucrez intr-una din cele mai mari banci din lume, pe partea de credit risk. Sunt business analys, acum ma ocup cu proiecte base, care sunt raspunsul la criza financiara.[/pull_quote_center]

Irina monitorizeaza raspunsul la criza financiara intr-o banca, iar sora ei mai mare lucreaza pe o functie si mai inalta, intr-o alta banca, tot in Canary Wharf.

Alexandra Mnohoghitnei, vicepresedinte banca Londra: [pull_quote_center]Sunt vicepresedinte si fac project management pe diverse zone pe vanzari si distributie si lucrez aici de patru ani.[/pull_quote_center]

Alexandra a absolvit Oxford, Irina – Universitatea UCL, specializata la Londra pe studii in finante.

Alexandra Mnohoghitnei, vicepresedinte banca Londra: “Lucrez impreuna cu tehnologia la o aplicatie pentru iPad. In loc sa luam aplicatia de carduri de credit si de imprumuturi pe hartie, faci aplicatia si-ti da decizia instant. Si asta e pentru diverse tari din Europa.”

Alexandra si Irina sustin ca vin dintr-o familie instarita din Bucuresti si nu au venit la Londra din cauza problemelor financiare, ci pentru ca au vazut potentialul urias al metropolei.

Cei mai multi dintre tinerii romani care ajung in sistemul financiar-bancar din Regat ocupa rapid functii de conducere, intr-un sistem care aduna specialisti din toata lumea. Irina spune ca esti responsabilizat de foarte tanar. Si, ai acces direct la marii sefi din institutiile bancare globale, care nu sunt oameni scortosi si inabordabili, asa cum se intampla de multe ori in bancile din Romania.

Au acces in top managementul bancilor mondiale si pun cariera pe primul loc. Au proiecte dificile si la prima vedere meserii extrem de plictisitoare, de neinvidiat. Tinerele sustin insa ca sunt platite foarte bine si au suficient timp pentru vacante prin toata lumea. In banci, sunt contactate periodic de head-hunters, cei care recruteaza specialistii buni din banci.

[pull_quote_center]Nu mi se pare la locul de munca ca e un avantaj sau dezavantaj ca esti roman, pentru ca lor nu le pasa decat de ce faci cum faci. Tu esti Irina care se ocupa de proiectul x. Din punctul lor de vedere de unde vii e fapt divers[/pull_quote_center] spune Irina.

Indiferent de domeniu, toti cauta la Londra stabilitate financiara. Pe langa bani, obtin un stil de viata mai bun, dar pe principii solide. Sunt tineri ambitiosi, care fac sacrificii pentru stiu ca sunt buni. Pentru ei, Londra inseamna stabilitate si oportunitati. O lume care le deschide mintile si drumul catre cariere de succes. Regatul Unit le-a oferit un start corect si echilibrat, iar ei se revanseaza prin munca si seriozitate.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook sau urmati-ne pe Twitter.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: