4.7 C
London
Sunday, January 23, 2022
4.7 C
London
Sunday, January 23, 2022

Theresa May vrea un “acord rapid” cu UE pe tema imigrantilor

Premierul britanic, Theresa May, a declarat luni ca intentioneaza sa incheie “un acord rapid” cu Uniunea Europeana pentru reglementarea statutului imigrantilor comunitari aflati in Marea Britanie si al britanicilor din tarile blocului comunitar, transmite agentia EFE.

Sefa executivului britanic a mentionat aceasta prioritate in discursul sustinut la Confederatia Industriei Britanice (CBI), ce reprezinta aproximativ 190.000 de oameni de afaceri.

Doresc un acord rapid pentru cetatenii europeni aflati in Marea Britanie si pentru britanicii din strainatate”, a spus Theresa May, care a raspuns astfel preocuparilor oamenilor de afaceri ce se tem ca iesirea din UE va ingreuna gasirea fortei de munca.

- Advertisement -

Sefa Executivului i-a asigurat ca va negocia cu UE un acord care sa fie benefic atat pentru Marea Britanie cat si pentru blocul comunitar si a insistat ca Brexitul ofera Marii Britanii oportunitatea de a deveni “liderul mondial al comertului liber”.

Totusi, ea a semnalat ca votul favorabil iesirii din UE la referendumul din 23 iunie a fost si un avertisment ce arata ca “globalizarea si capitalismul nu functioneaza pentru toata lumea”, motiv pentru care a cerut mediului de afaceri “sa se adapteze si sa se reformeze” pentru a asigura o repartizare echitabila a prosperitatii.

“Avem nevoie de o noua abordare, care sa permita tuturor sa beneficieze de pe urma cresterii economice”, a indicat Theresa May.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: