4.2 C
London
Saturday, November 27, 2021
4.2 C
London
Saturday, November 27, 2021

Theresa May va fi premier cel puțin până în 2020

Ministrul transporturilor britanic, Chris Grayling, a estimat sâmbătă că Theresa May va rămâne în funcția de prim-ministru al Marii Britanii cel puțin până în anul 2020 și că ea chiar ar putea candida pentru un nou mandat, relatează Reuters.

Într-un interviu acordat cotidianului britanic The Telegraph, Grayling — un colaborator apropiat al șefei guvernului de la Londra — și-a exprimat convingerea că May va continua să fie premier și după ieșirea efectivă a Marii Britanii din Uniunea Europeană, prevăzută pentru martie 2019, întrucât ‘ea se bucură de un sprijin covârșitor în Partidul Conservator‘.

Autoritatea Theresei May a fost slăbită după ce guvernul său a pierdut majoritatea parlamentară în urma alegerilor legislative britanice din luna iunie.

Cotidianul citat l-a întrebat pe Chris Grayling dacă el crede că Theresa May va mai fi prim-ministru în 2020 sau ea va fi nevoită să renunțe la funcție după Brexit.

Categoric vreau ca ea să fie prim-ministru (și în 2020) și cred că va fi”, a răspuns ministrul britanic al transporturilor.

- Advertisement -

Pe de altă parte, Grayling a subliniat că au existat ‘multe exagerări‘ în legătură cu amploarea divergențelor dintre unii membri ai executivului britanic.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: