18.9 C
London
Tuesday, June 21, 2022
18.9 C
London
Tuesday, June 21, 2022

Theresa May va bloca plata beneficiilor de muncă pentru imigranții din EU

Theresa May va elimina plata beneficiilor de muncă plătite imigranților europeni, după modelul pe care intenționa să îl introducă David Cameron.

În cadrul Brexit, May vrea să aducă imigranții din UE la egalitate cu cei din afara Uniunii, tăind beneficiile de muncă așa cum este „tax credit”.

Potrivit cotidianului Independent, guvernul crede că așa va reduce presiunea asupra bugetului. Cel puțin 300.000 din cei peste 2 milioane de imigrați europeni primesc acum aceste „in-work benefits”, pe care May vrea să le taie.

- Advertisement -

Secretarul regional al sindicatului Unite din West Midlands, Gerard Coyne, a spus că de imigrația UE au beneficiat cei bogați, permițându-le să angajeze bone sau personal de curățenie cu salarii mici, dar astfel s-a pus presiune pe bugetele publice.

Cei bogați au fost în măsură să angajeze europeni pentru curățenie, pentru a le crește copiii sau spăla mașinile la salarii foarte mici pentru standardele britanice. Dar pentru mulți britanici, care deja se confruntau cu insecuritatea pieței muncii, cu nevoia de case ieftine sau servicii de sănătate șoi școli adecvate, prezența unui  număr mare de străini a pus presiune ulterioară pe toate acestea. Theresa May ar trebui să spună acum, nu să aștepte aplicare articolului 50, că renunțarea la libera circulație nu este negociabilă. Nu trebuie să facă compromisuri cu principiul recâștigării controlului granițelor”, a mai spus Coyne.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: