5.4 C
London
Sunday, December 5, 2021
5.4 C
London
Sunday, December 5, 2021

Theresa May: UE și Marea Britanie ar trebui să lucreze împreună pentru o separare calmă

Marea Britanie și Uniunea Europeană ar trebui să lucreze împreună pentru a exista o separare calmă între ele și pentru a dezvolta noi relații puternice, i-a spus joi premierul britanic, Theresa May, președintelui Consiliului European, Donald Tusk.

Purtătoarea de cuvânt a Theresei May a afirmat că prima reuniune a celor doi lideri de la învestirea în funcție a dnei May, după votul pentru Brexit din 23 iunie, a fost una prietenească și că premierul britanic a simțit că Uniunea Europeană înțelege nevoia sa de timp pentru a-și constitui o poziție de negociere înainte de a activa procedura formală de ieșire din blocul comunitar.

Principalele puncte pe care premierul britanic le-a avansat au fost de a lucra împreună, astfel încât să existe un proces calm de părăsire a UE de către Regatul Unit. De aceea, avem nevoie de timp pentru a pregăti negocierile”, a declarat presei purtătoarea de cuvânt.

- Advertisement -

Theresa May i-a spus, de asemenea, lui Tusk că Marea Britanie va fi ”un actor puternic” în timp ce se află în Uniunea Europeană și va continua să aibă o poziție fermă privind sancțiunile împotriva Rusiei în legătură cu acțiunile sale în Ucraina vecină.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: