15.4 C
London
Sunday, July 3, 2022
15.4 C
London
Sunday, July 3, 2022

Theresa May pledează, în mesajul de Anul Nou, pentru unitatea regatului (video)

Prim-ministra britanică, Theresa May, a pledat sâmbătă, în mesajul său de Anul Nou, pentru unitatea regatului după diviziunile create de triumful “brexitului“, ieșirea din Uniunea Europeană, la referendumul din 23 iunie, transmite independent.

Șefa guvernului conservator afirmă că va utiliza următoarele 12 luni pentru a asigura că Regatul Unit va negocia retragerea din blocul european în favoarea tuturor, atât a celor care au votat pentru separarea de Uniune, cât și a celor care au optat pentru rămânerea în UE.

May recunoaște, în mesajul său, diviziunile sociale create de campania “brexit” și face referință la asasinarea, în iunie trecut, a deputatei laburiste Jo Cox, la Birstall (nordul Angliei).

Dacă 2016 a fost anul în care ați votat pentru schimbare, anul acesta este anul în care începem să o materializăm. (…) Toți vrem să vedem un Regat Unit mai puternic decât cel de azi. Toți ne dorim o țară mai corectă pentru ca toată lumea să aibă oportunitatea de a avea succes“, a subliniat May.

- Advertisement -

Șefa guvernului de la Londra a afirmat că va activa articolul 50 al tratatului de la Lisabona, care inițiază procesul de negocieri de doi ani asupra retragerii unei țări comunitare, înainte de finalul lui martie 2017.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: