21.2 C
London
Friday, June 24, 2022
21.2 C
London
Friday, June 24, 2022

Theresa May: Oferta pentru cetăţenii UE din Marea Britanie, este foarte corectă şi foarte serioasă

Premierul britanic Theresa May a declarat, vineri, că oferta pe care a prezentat-o cu privire la drepturile cetăţenilor Uniunii Europene care vor locui în Marea Britanie după Brexit este foarte corectă şi foarte serioasă, relatează site-ul BBC News.

Theresa May: Oferta pentru cetăţenii UE care vor locui în Marea Britanie după Brexit este foarte corectă şi foarte serioasă.

Liderii europeni au primit cu scepticism oferta făcută joi în cadrul summitului de la Bruxelles, dar Theresa May a dat asigurări că vor fi garantate drepturi de rezidenţă pentru europenii aflaţi în Marea Britanie.

- Advertisement -

Aseară am fost încântată să pot anunţa o ofertă foarte corectă şi foarte serioasă pentru cetăţenii UE care trăiesc în Marea Britanie, iar guvernul va prezenta mai multe propuneri detaliate în cursul zilei de luni. Vreau să îi asigur pe toţi cetăţenii UE care sunt în Marea Britanie, care şi-au făcut case în Marea Britanie, că nimeni nu va trebui să plece. Nu vom vedea familii împărţite. Totodată, dorim garanţii similare pentru persoanele britanice care locuiesc în statele Uniunii Europene”, a spus May.

Cetăţenii ţărilor Uniunii Europene aflaţi în Marea Britanie de cel puţin cinci ani vor avea drept de obţinere a rezidenţei, în contextul Brexit, a propus premierul britanic Theresa May. Acest statut ar urma să le ofere celor vizaţi acces la servicii medicale, la educaţie şi la alte servicii sociale britanice.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: