16.1 C
London
Wednesday, October 27, 2021
16.1 C
London
Wednesday, October 27, 2021

Theresa May nu pleacă pentru că nimeni nu îi vrea postul

Uniunea Europeană îndeamnă Guvernul britanic „să treacă la treabă” pentru a debloca rapid negocierile pentru Brexit și și-a exprimat speranța că Theresa May dispune de autoritatea necesară pe plan intern pentru a încheia un acord, relatează AFP.

Apelul a fost lansat de către președintele Consiliului European Donald Tusk, cu două săptămâni înaintea summitului catalogat de Bruxelles drept un „moment al adevărului”, în vederea evitării plecării fără acord a Regatului Unit din UE, la sfârșitul lui martie 2019.

Îndemnul a fost lansat la o zi după Congresul Partidului Conservator, unde șefa guvernului a încercat să se redreseze în fața celor care o contestă în partid. Aceasta a intrat în pași de dans, pe scenă, ceea ce a dus la noi comentarii din partea jurnaliștilor.

Anunturi pentru romani in UK –
Promoveaza-ti afacerea intr-un mod inedit.
http://anunturiuk.com/
- Advertisement -

Am fost eu însumi șef de partid timp de 15 ani și cunosc regulile politicii partizane”, a declarat Tusk, la finalul unei întâlniri de joi, 4 octombrie, cu premierul irlandez Leo Varadkar, la Bruxelles.

Însă, acum, că Congresul Partidului Conservator s-a terminat, trebuie să trecem la treabă”, a continuat liderul european.

Sunt de acord cu domnul Tusk”, a spus liderul irlandez în fața presei, îndemnând la încheierea unui acord „până în noiembrie, dacă se poate”, pentru ca să existe suficient timp ca acest acord să fie ratificat.

Cele 27 de state membre UE (fără Marea Britanie) au stabilit să se reunească la o cină de lucru, la 17 octombrie, la Bruxelles, pentru a face rezumatul negocierilor.

May a fost invitată să vină la discuții, dacă dorește, înainte de această cină de lucru, însă intervenția sa nu a fost confirmată încă.

O avansare importantă în această seară ar permite să se ia în calcul un „summit extraordinar” în noiembrie în vederea ”finalizării” unui eventual acord, potrivit lui Tusk.

Theresa May „nu are o majoritate pentru vreun fel de acord”, își exprimă temerea o sursă diplomatică franceză, apreciind că conducătoarea britanică, „încăpățânată ca un măgar”, „nu cade pentru că nimeni nu vrea postul”.

Un Brexit fără acord ar putea să antreneze o recesiune economică în Regatul Unit în 2019, a avertizat Banca britanică RBS.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: