8.8 C
London
Tuesday, March 29, 2022
8.8 C
London
Tuesday, March 29, 2022

Theresa May doreşte ca frontiera dintre Regatul Unit şi Uniunea Europeană să fie cât mai fluidă

Premierul britanic Theresa May a declarat luni, la Londra, după întrevederea cu omologul său irlandez Leo Varadkar, că doreşte ca frontiera dintre Regatul Unit şi Uniunea Europeană să fie cât mai fluidă posibil după Brexit, transmite Reuters.

Graniţa dintre provincia Irlanda de Nord, parte a Marii Britanii, şi Republica Irlanda, stat membru al UE, va deveni singura frontieră terestră a Regatului Unit cu Uniunea Europeană după ieşirea acestuia din blocul comunitar, în martie 2019.

Leo Varadkar, recent învestit în fruntea guvernului de la Dublin, a afirmat, după întrevederea cu Theresa May, că această frontieră ar trebui să fie ‘invizibilă‘. În aceeaşi conferinţă de presă, Varadkar a declarat că atât guvernul britanic, cât şi cel irlandez trebuie să fie actori imparţiali în ce priveşte acordurile de împărţire a puterii în Irlanda de Nord, în prezent blocate, între partidele care vor rămânerea provinciei în interiorul Marii Britanii şi cele care doresc alipirea ei la Republica Irlanda conform Agerpres.

- Advertisement -

Theresa May a dat asigurări, pe de altă parte, că Brexit-ul nu va slăbi relaţiile dintre cele două ţări, precizând că schimburile comerciale anuale se cifrează la 43 de miliarde de lire sterline şi susţin 400.000 de locuri de muncă.

Înaintea întâlnirii, Leo Varadkar a declarat că doreşte să reînnoiască relaţiile apropiate şi puternice dintre Republica Irlanda şi Marea Britanie..

Întrevederea celor doi prim-miniştri a avut loc în timp ce Partidul Conservator continuă negocierile cu Partidul Unionist Democrat (DUP) nord-irlandez pentru susţinerea unui guvern minoritar în urma alegerilor legislative anticipate de pe 8 iunie.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: