10.9 C
London
Saturday, January 29, 2022
10.9 C
London
Saturday, January 29, 2022

Theresa May, confirmată drept noul lider în locul lui David Cameron

Theresa May a fost confirmată ca învingătoare în cursa internă pentru conducerea Partidului Conservator și va fi instalată în scurt timp în funcția de prim-ministru

Într-o declaraţie scurtă făcută în faţa reşedinţei sale oficiale, premierul a anunţat că va răspunde miercuri la ultima sa rundă de întrebări în Parlament.

După aceea, probabil că voi merge la Buckingham Palace”, pentru a o informa pe regină în legătură cu demisia şi cu faptul că Theresa May va prelua şefia Guvernului, a precizat Cameron.

El s-a declarat încântat că Theresa May va fi următorul lider al Partidului Conservator.

- Advertisement -

May, în vârstă de 59 de ani, care a servit ca ministru de interne în ultimii şase ani, va deveni a doua femeie prim-ministru din istoria Marii Britanii după Margaret Thatcher.

May a susţinut rămânerea în UE la referendumul de anul trecut. Ea a subliniat, însă, în repetate rânduri după anunţarea rezultatelor că „Brexit înseamnă Brexit” şi că nu poate fi organizat un al doilea referendum.

În calitate de premier, mă voi asigura că vom ieşi din Uniunea Europeană”, a spus ea.

May a rămas singura candidată după ce ministrul britanic al energiei, Andrea Leadsom, s-a retras luni din cursa pentru conducerea Partidului Conservator şi, implicit, pentru funcţia de premier.

Leadsom a anunţat că se retrage din cursă, deoarece a „conchis că interesele ţării sunt servite mai bine prin numirea imediată a unui premier puternic şi cu o susţinere amplă”.

Ea a adăugat că nu crede că se bucură de suficientă susţinere din partea parlamentarilor conservatori pentru a „conduce un Guvern puternic şi stabil”.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: