18 C
London
Monday, June 27, 2022
18 C
London
Monday, June 27, 2022

Theresa May colaborează cu Japonia pentru a înăspri sancţiunile împotriva Coreei de Nord

Premierul britanic Theresa May a declarat, că a convenit cu omologul său japonez Shinzo Abe să colaboreze pentru a înăspri sancţiunile impuse Coreei de Nord, după recentul test cu rachetă balistică efectuat de către regimul de la Phenian, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Cooperarea strânsă dintre cele două ţări este deosebit de importantă în acest moment critic, provocarea nord-coreeană reprezentând o ameninţare fără precedent la adresa securităţii internaţionale. Condamnăm Coreea de Nord în cei mai puternici termeni posibili pentru acest act necugetat, care reprezintă o încălcare clară a rezoluţiilor Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite. Ca răspuns la această acţiune ilegală, premierul Abe şi cu mine am convenit să colaborăm, alături de alte state din cadrul comunităţii internaţionale, pentru a consolida presiunea împotriva Coreei de Nord, inclusiv prin creşterea ritmului de punere în aplicare a sancţiunilor, prin intermediul unei noi rezoluţii în Consiliul de Securitate al ONU“, a spus May, în cadrul unei conferinţe de presă comună cu Abe.

La rândul său, premierul japonez a avertizat Europa că nu este ferită de ameninţarea nord-coreeană şi că trebuie să trebuie să existe o poziţie comună şi fermă împotriva liderului Kim Jong-Un.

Această ameninţare nu este resimţită numai de ţara noastră sau de Asia, ci a devenit o ameninţare globală, inclusiv pentru Europa. Coreea de Nord a efectuat până acum două teste cu rachete balistice intercontinentale (ICBM), iar raza de acţiune cuprinde aproape întreaga regiune a Europei“, a spus Abe.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: