14.5 C
London
Monday, June 27, 2022
14.5 C
London
Monday, June 27, 2022

Theresa May a prezentat luni principalele măsuri cuprinse în noua strategie industrială

Premierul britanic Theresa May a prezentat luni principalele măsuri cuprinse în noua strategie industrială, ce vizează o abordare mai implicată față de dezvoltarea industriilor-cheie, ca un mod de a proteja economia de orice turbulențe provocate de ieșirea țării din Uniunea Europeană (Brexit), scrie BBC.

Prezentând mult-așteptata “Strategie industrială modernă“, Theresa May a cerut o colaborare mai strânsă între industriile-cheie, în schimbul sprijinului guvernamental, cu scopul de a spori productivitatea, de a revigora producția industrială și de a stimula investițiile în tehnologie și în cercetare-dezvoltare (R&D).

Theresa May a cerut oamenilor de afaceri să lucreze împreună pentru a face față dificultăților specifice din sectorul industriei, citând exemplul colaborării de succes care a ajutat la atragerea unor investiții externe, cum ar fi cea a producătorului auto nipon Nissan, și a permis firmelor din sectorul aerospațial, cum ar fi as BAE Systems, să dezvolte produse competitive.

- Advertisement -

În schimb, companiile vor beneficia de rezolvarea barierelor impuse de autoritățile de reglementare și de crearea unor noi instituții, care vor îmbunătăți competențele și vor conduce inovațiile, a anunțat premierul britanic.

Planul prezentat de May prevede predarea extinsă a matematicii și a disciplinelor tehnice și fonduri de 556 de milioane de lire sterline pentru dezvoltarea proiectelor de infrastructură.

Strategia industrială are ca obiectiv majorarea productivității Marii Britanii, care este mult în urma rivalelor europene Germania și Franța. Programul citează succesul de care s-au bucurat intervențiile guvernamentale din țări ca SUA și Coreea de Sud.

Iminenta ieșire a Marii Britanii din UE amenință să submineze sectorul serviciilor financiare, câteva bănci intenționând să mute mii de locuri de muncă peste hotare deoarece se tem că vor pierde accesul la piața unică europeană.

 

 

Industria serviciilor financiare din Marea Britanie plătește anual taxe cuprinse între 60 de miliarde de lire sterline și 67 de miliarde de lire sterline, Trezoreria urmând să fie puternic afectată dacă bancherii pleacă din Londra.

Londra urmează să lanseze până la finalul lui 2017 un proces de negocieri cu Uniunea Europeană în vederea ieșirii Marii Britanii din blocul comunitar, care ar urma să dureze

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceagerpres

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: