4.7 C
London
Sunday, January 23, 2022
4.7 C
London
Sunday, January 23, 2022

Theresa May a anunțat la Berlin că pregătirile pentru ieşirea Marii Britanii sunt în grafic (video)

Premierul britanic Theresa May a asigurat-o vineri, la Berlin, pe omoloaga sa germană, cancelarul Angela Merkel, că pregătirile pentru ieşirea Marii Britanii sunt în grafic şi că procedura formală va fi declanşată cel târziu la sfârşitul lui martie anul viitor, transmite Reuters.

Munca noastră este în grafic, suntem cu adevărat pregătiţi să activăm Articolul 50 (al Tratatului de la Lisabona) până la sfârşitul lui martie‘, a afirmat Theresa May, într-o declaraţie de presă comună cu Angela Merkel, înaintea întâlnirii bilaterale.

Declaraţiile sale survin pe fondul criticilor persistente ale deputaţilor din opoziţie potrivit cărora guvernul britanic nu deţine o strategie pentrru Brexit.

- Advertisement -

Există, de asemenea, posibilitatea ca planurile Theresei May să fie întârziate de decizia Înaltei Curţi de la Londra ca guvernul britanic să obţină acordul parlamentului pentru declanşarea oficială a ‘divorţului’ de Uniunea Europeană. Apelul guvernului va fi audiat la Curtea Supremă la începutul lunii decembrie.

Vreau să văd în acesta un proces lin, un proces ordonat, mergând în direcţia unei soluţii care să fie în interesul atât al Marii Britanii, cât şi al partenerilor noştri europeni‘, a adăugat Theresa May.

Potrivit cancelarului Merkel, la întâlnirea de vineri nu pot fi discutate detaliile Brexit-ului, întrucât Marea Britanie nu a declanşat în mod oficial procesul de ieşire din UE, scrie agerpres.ro.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: