7.8 C
London
Wednesday, March 30, 2022
7.8 C
London
Wednesday, March 30, 2022

Theresa May, a ajuns la un “acord” cu micul Partid Unionist Democrat nord-irlandez (DUP)

Premierul britanic, Theresa May, a ajuns la un “acord asupra liniilor directoare” cu micul Partid Unionist Democrat nord-irlandez (DUP) care îi va permite să guverneze, a făcut cunoscut sâmbătă un purtător de cuvânt al Downing Street, citat de AFP.

Putem confirma că Partid Unionist Democrat nord-irlandez a dat undă verde principiului unui acord asupra liniilor directoare pentru a susține guvernul conservator“, a declarat purtătorul de cuvânt al Downing Street.

Cu câteva zile înainte de deschiderea negocierilor privind Brexit-ul, sprijinul celor 10 parlamentari ai DUP este obligatoriu pentru a le oferi conservatorilor conduși de Theresa May o scurtă majoritate, după rezultatul dezastruos la legislativele anticipate de joi.

- Advertisement -

Premierul a convocat aceste alegeri anticipate cu singurul scop de a-și extinde dominația în Camera Comunelor în perspectiva Brexit-ului. În loc să câștige teren, Tories au pierdut 12 mandate, ajungând la 318 deputați, cu opt mai puțini decât majoritatea absolută de 326.

De aici, necesitatea de a obține susținerea celor zece parlamentari ai DUP, partid regionalist protestant ultraconservator, care îi va permite să guverneze cel puțin pentru moment.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: