2.8 C
London
Thursday, November 25, 2021
2.8 C
London
Thursday, November 25, 2021

Teste de coronavirus care dau rezultate în 90 de minute

Ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock, a anunţat luni că în spitalele, azilurile şi laboratoarele din Regatul Unit vor fi disponibile circa şase milioane de teste pentru noul coronavirus care dau rezultate rapide şi nu trebuie efectuate de personal medical.

După ce a anunţat un program de vaccinare în masă pentru gripă, guvernul britanic pune la dispoziţie în unităţi sanitare şi azile 5,8 milioane de teste pentru coronavirus pe baza ADN şi 450.000 de teste din probe prelevate prin frotiuri, relatează Agerpres.  

- Advertisement -

Rezultatele sunt disponibile în 90 de minute.  

Faptul că aceste teste pot detecta şi gripa, şi COVID-19 va fi extrem de util pe măsură ce se apropie iarna, astfel că pacienţii vor putea urma recomandările corecte pentru protecţia proprie şi a altora”, a declarat minisitrul sănătăţii Matt Hancock, citat de Agerpres.

Ne pregătim să efectuăm jumătate de milion de teste pe zi până la sfârşitul lunii octombrie, dar astfel de noi tehnologii ne vor ajuta să accelerăm ritmul”, a completat acesta, potrivit Reuters.  

Autorităţile de sănătate publică au anunţat şi că vor exista tratamente adaptate pentru bolnavii de COVID-19 care suferă şi de cancer, astfel încât impactul asupra sistemului imunitar să fie unul redus.  

Marea Britanie este una din cele mai grav afectate ţări de pandemia de COVID-19, cu 46.000 de decese şi peste 300.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.  

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: