5.7 C
London
Wednesday, December 8, 2021
5.7 C
London
Wednesday, December 8, 2021

Teroriștii plănuiesc un atac de amploare în Marea Britanie

Statul Islamic vrea să comită atacuri în Marea Britanie.Carnagiul din Paris a fost doar începutul unei răzbunări nesfârşite.

Iar pentru acest lucru a apelat chiar la cetăţenii britanici care i s-au alăturat orbeşte în Siria. Avertismentul vine din partea unui oficial european în domeniul contraterorismului.

Informații obținute între timp de agenții de securitate europene arată că Statul Islamic plănuiește să lovească Marea Britanie. Potrivit unui oficial european din domeniul contraterorismului, atacurile de pe teritoriul britanic ar fi o continuare a operațiunilor de la Paris.

- Advertisement -

Conform CNN, se pare că britanici care fac parte din Statul Islamic au primit misiunea de a se întoarce acasă și a comite un atentat. Miercuri seară, aviația britanică a efectuat primele raiduri aeriene împotriva Statului Islamic în Siria. Patru dintre avioanele de luptă implicate în misiune au decolat de la baza aeriană a Forțelor Aeriene Regale britanice din Cipru.

Ei bine, vă pot spune că acum avem mai multe avioane de luptă Typhoon și Tornado în Cipru, gata să acționeze în spațiul aerian din Irak și Siria, pentru că trebuie să învingă Statul Islamic oriunde s-ar afla‘, a declarat David Cameron, premierul Marii Britanii.

Președintele Siriei a catalogat, însă, misiunea britanică drept propagandă și a subliniat că orice țară care nu-și coordonează atacurile cu cele ale Guvernului de la Damasc nu va câștiga lupta împotriva terorismului. Astăzi, Parlamentul german a aprobat trimiterea unui sprijin militar pentru coaliția condusă de Statele Unite care luptă împotriva Statului Islamic în Siria.

Amenințarea este prezentă, este reală. Știm că Statul Islamic are mijloacele de a ataca avioane, dar suntem pregătiți, echipați și instruiți. Tehnologia noastră ne permite să zburăm la înălțimi care ne expun minim la această amenințare‘, a precizat Michael Krah, colonel în cadrul Aviației germane.

Berlinul a detașat mai multe avioane de vânătoare strict pentru misiuni de recunoaștere și o fregată. În plus, o mie 200 de soldați vor fi trimiși în regiune. Aceasta va fi cea mai mare operațiune militară germană în străinătate. Votul din Parlamentul Germaniei a avut loc în urma unei solicitări franceze, primită după atacurile teroriste din Paris.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: