8.8 C
London
Tuesday, March 29, 2022
8.8 C
London
Tuesday, March 29, 2022

Terorismul islamist va fi o amenințare pentru Marea Britanie încă 20-30 de ani de acum înainte

Terorismul islamist va fi o amenințare pentru Marea Britanie încă 20-30 de ani de acum înainte, spune un fost șef al serviciului britanic de contrainformații și securitate internă MI5.

Jonathan Evans a explicat că atacul de la Westminster i-ar fi determinat pe extremiști să spună: „Da, dacă ei pot să facă asta, atunci și eu pot!”.

Terorismul islamist va continua să reprezinte o amenințare pentru Marea Britanie încă 20-30 de ani, conform fostului șef al MI5, Jonathan Evans, care consideră că avea de-a face cu „o problemă ce va dura o generație”, relatează publicația britanică Evening Standard

- Advertisement -

El a mai afirmat că atacul de pe Podul Westiminster din Londra, la începutul acestui an, îi va ambiționa și încuraja pe extremiștii islamiști să pună la cale alte atacuri.

Lordul Evans, care s-a retras din serviciul de contrainformații MI5 în 2013, a spus pentru BBC: „Suntem cel puțin încă 20 de ani prinși în această capcană, după părerea mea vom mai lupta cu efectele acestui fenomen și peste 20 de ani – cred că este cu adevărat o problemă care durează o generație”.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: