18 C
London
Friday, July 1, 2022
18 C
London
Friday, July 1, 2022

Tenorul român Ioan Hotea a câștigat premiul I la concursul Operalia din Londra

Tenorul român Ioan Hotea s-a întors cu premiul I de la prestigiosul concurs Operalia, ediția 2015, desfășurat la Londra, care vine în sprijinul talentelor din domeniul artei lirice.

Ioan Hotea și soprana norvegiană Lise Davidsen au câștigat locul I la concursul Operalia, înființat de tenorul spaniol Placido Domingo în 1993. Ei vor primi un premiu în valoare de 30.000 de dolari. Tenorul român a fost răsplătit și cu premiul Don Plácido Domingo Sr. Prize of Zarzuela.

Jurul de anul acesta a inclus personalități ale muzicii clasice, între care s-au regăsit nume precum Joam Matabosh (director artistic la Teatro Real din Madrid), Eva Wagner (codirector al Festivalului Bayreuth) şi Anthony Freud (director general la Opera Lirică din Chicago).

- Advertisement -

Ioan Hortea este a studiat Academia de Muzică din Bucureşti, iar, din 2011, poate fi văzut la Opera Naţională Bucureşti (ONB). A interpretat roluri celebre, precum contele Almaviva din opera “Bărbierul din Sevilla“, Alfredo din “La Traviata” şi Ernesto în “Don Pasquale“. De-a lungul carierei sale a primit numeroase aprecieri și premii priuntre care printre care locul I la Concursul Naţional Victor Giuleanu şi premiul al III-lea la Concursul Internaţional de Canto – Hariclea Darclee.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceb1

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: