17.3 C
London
Saturday, June 25, 2022
17.3 C
London
Saturday, June 25, 2022

Taxify o alternativă mai ieftină la Uber, s-a lansat și în Londra

Taxify, o companie similară Uber fondată în Estonia, dar cu prețuri mai mici, s-a lansat și în Londra, capitala Marii Britanii.

Fondatorul și directorul general al Taxify este Markus Villig, un estonian de 23 de ani care a renunțat la facultate pentru a lansa compania de transport în anul 2013. Aceasta este acum prezentă în 19 țări din Europa și Africa.

Odată cu lansarea în Londra, Taxify a venit și cu o promoție: reduceri de 50% la călătoriile efectuate cu ajutorul acesteia în luna septembrie, plus 3 lire sterline cadou dacă îți convingi un prieten să folosească aplicația respectivă.

- Advertisement -

Potrivit Business Insider, o călătorie între Aldgate East și stația Angel ar costa 4,35 de lire sterline cu Taxify, față de 16 lire cu Uber. Publicația notează că la momentul testului, Uber avea la acel moment activat factorul ”surge pricing”, care crește de câteva ori prețul unei călătorii normale din cauză că există foarte mare cerere și puțini șoferi.

Odată ce discount-urile expiră, Taxify vrea să fie în continuare cu 10% mai ieftină decât Uber, spune Markus Villig.

De asemenea, Taxify promite că lasă mai mulți bani șoferilor: comisionul pe care și-l oprește este de 10-15%, față de 20 – 25 %, cât reține Uber, mai scrie Business Insider.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: