14.8 C
London
Tuesday, June 28, 2022
14.8 C
London
Tuesday, June 28, 2022

Taxa zilnica de 12, 50 lire pentru vehiculele poluante care folosesc drumurile ce inconjoara Londra

Pentru a intra in 35 de zone urbane ”sensibile”, guvernul Marii Britanii taxeaza la greu ”poluatorii” dar apoi le da voie sa circule.

O intrebare se tot pune, si in Romania, cu privire la taxele pentru poluarea auto: cum niste bancnote pot face aerul mai curat? In lipsa unui raspuns, lupta contra masinilor continua.

In Marea Britanie, o initiativa care urmareste descurajeare achizitiei masinilor diesel va pune in practica noi biruri. Si  folositoate numai statului. Astfel, cei care conduc masini diesel comerciale (camioane , autocare) dar si automobile particulare (”mai vechi”, criteriul nu a fost inca precizat) vor plati 20 de lire sterline daca vor sa circule prin zece orase considerate ca afectate grav de poluare (in special Birmingham, Derby, Leeds, Londra, Nottingham si Southampton).

Dar ”poluatorilor” nu li se intrerzice sa ruleze, ba dimpotriva, sunt liberi sa mearga.

- Advertisement -

Evident, transportatorii si-au declarat nemultumirea, mai ales ca in anumite regiuni masinile grele vor fi interzise total in orele de varf.

Deja primarul Londrei, Sadiq Khan, a anuntat o taxa zilnica de 12, 50 lire pentru vehiculele poluante care folosesc drumurile ce inconjoara Londra, o taxa care va intra in vigoare in octombrie si care se va adauga taxei de tranzit de 10 lire la orele de varf.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a anuntat si ea ca doreste eradicarea masinilor diesel in capitala Frantei. Greu de facut.

Scandalul Dieselgate a fost valabil numai in SUA. In Europa, masinile diesel respecta toate normele.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: