12.8 C
London
Sunday, October 17, 2021
12.8 C
London
Sunday, October 17, 2021

Tax Return, mitul recuperarii integrale a taxelor

Am intalnit des in discutiile despre Tax Return, sau “recuperare de taxe” cum i se spune de obicei, anumite informatii gresite care ii induc in eroare pe cei nou-veniti in UK si care cred ulterior ca pot obtine anumite sume de bani.

Ei bine, realitatea sta cu totul altfel. Le-am numit “mituri” pentru ca nu le-a creat cineva anume ci s-au nascut si s-au raspandit anonim.

Iata unul din ele:

- Advertisement -

–  Mitul: in primul an de activitate ca self-employed primesti toate taxele inapoi ; exista si varianta mai “blanda” care spune ca primesti mai multe decat ai primi in urmatorii ani la acelasi venit

–  Realitatea: nu exista regim special pentru nou-veniti; explicatia nasterii mitului este urmatoarea: cei mai multi incep pentru prima data munca in timpul anului financiar si deci nu realizeaza un venit foarte mare pana la data de 5 aprilie cand li se calculeaza impozitul; pentru ca acesta este stabilit astfel incat cei cu venituri mici sa plateasca mai putin decat cei cu venituri mari, acestia ajung sa primeasca mai mult inapoi decat daca ar fi lucrat toate cele 12 luni ale anului.

Daca insa cineva incepe munca in UK in perioada aprilie-mai si lucreaza tot anul atunci impozitul lui este cel normal pentru ca venitul si deci impozitul este acelasi indiferent ca e primul an sau al zecelea.

– Concluzia? Mitul are la baza o realitate si anume ca se poate intampla sa primesti toate taxele inapoi daca venitul tau este sub limita impozabila care anul acesta este de exemplu de £10000; restul nou-venitilor insa vor primi din ce in ce mai putin in functie de cat de mare este diferenta de venit ce depaseste £10000.

credit articol samsjob.co.uk

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: