11.6 C
London
Friday, October 15, 2021
11.6 C
London
Friday, October 15, 2021

Supermarketurile din Marea Britanie introduc rații pentru unele produse

Tesco este cel mai recent supermarket care introduce rații la articole esențiale pe care britanicii panicați vor începe să le stocheze pentru a face față celui de-al doilea val al pandemiei.

Supermarketurile Tesco au introdus o limită de trei articole pe client pentru făină, paste uscate, pachete de hârtie igienică, șervețele pentru bebeluși și șervețele anti-bacteriene.

- Advertisement -

Tesco a spus că au suficient stoc, dar a introdus limita pentru a preveni lipsa cauzată de cumpărarea în vrac.

Măsura vine după ce restricții similare au fost introduse în spermarketurile Morrisons.

Un purtător de cuvânt al Tesco a spus: „Avem o disponibilitate bună, cu o mulțime de stocuri pentru a face față și încurajăm clienții să facă cumpărături în mod normal. Pentru a ne asigura că toată lumea poate cumpăra în continuare ceea ce are nevoie, am introdus limite de cumpărare în bloc pentru un număr mic de produse.

Pentru a ne ajuta clienții să facă cumpărături în siguranță, vom avea și colegi la intrările magazinelor noastre mai mari pentru a le reaminti clienților măsurile de siguranță pe care le avem, inclusiv cerința legală de a purta o acoperire a feței. ”

Supermarketurile încearcă să evite repetarea scenelor în martie când cumpărătorii au fost obligați să facă coadă la 6 dimineața în lupta pentru bunuri esențiale.

Decizia de a impune restricții în Tesco vine după ce CEO-ul Dave Lewis a cerut națiunii să nu revină la stocare, subliniind că panica de a cumpăra este „inutilă”.

Lewis a încercat să-i liniștească pe cumpărători spunând că industria alimentară a reușit să facă față în timpul primului val, „deci există aprovizionare foarte bună cu alimente”.

Nu vrem să vedem o revenire la cumpărarea de panică inutilă, deoarece aceasta creează o tensiune în lanțul de aprovizionare care nu este necesară”, a spus el, citat de Metro.co.uk.

Morrisons a declarat că achizițiile vor fi limitate la trei articole pe client „pe un număr mic de produse”, inclusiv hârtie igienică și dezinfectant. Măsura a apărut în momentul în care Marea Britanie a înregistrat cel de-al treilea cel mai mare salt din cazuri de când a început pandemia.

Un purtător de cuvânt al Morrisons a declarat pentru ITV News că există o mulțime de stocuri disponibile pentru aceste articole, dar că vor să se asigure „că sunt disponibile pentru toată lumea”.

Alți șefi de supermarketuri au îndemnat, de asemenea, națiunea să nu revină la stocare, spunând că există mai mult decât suficient. Șeful Aldi, Giles Hurley, le-a scris clienților spunând: „Nu este nevoie să cumperi mai mult decât ai face de obicei. Aș dori să vă asigur că magazinele noastre rămân complet aprovizionate”.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: