12.9 C
London
Friday, October 22, 2021
12.9 C
London
Friday, October 22, 2021

Supermarketurile britanice au înregistrat cele mai mari vânzări din ultimii 25 de ani

Supermarketurilor britanice au înregistrat, în perioada restricțiilor impuse de guvern pentru limitarea extinderii noului coronvirusului, cea mai mare creștere a vânzărilor din ultimii 25 de ani, ajungând la 14,3%. 

Potrivit datelor publicate miercuri de firma de cercetare a pieței Kantar, perioada de 12 săptămâni încheiată pe 17 mai include vânzările masive din luna martie, anterioare restricțiilor, și opt săptămâni în care autoritățile au recomandat oamenilor să stea în case.

Marea Britanie este sub restricții de pe 23 martie, dar măsurile sunt ridicate treptat.

- Advertisement -

Dintre cei mai mari patru retaileri de alimente, liderul Tesco a consemnat cele mai bune performanțe, cu un avans al vânzărilor de 12,7%, urmat îndeaproape de ocupantul locului al doilea, Sainsbury, cu o creștere de 12,5%.

Vânzările Morrisons, compania aflată pe locul patru pe piață, au urcat cu 9,8%, iar cele al Asda, companie deținută de grupul Walmart, au consemnat cea mai mică creștere, de 6,5%, potrivit profit.ro

Cele mai bune performanțe au fost înregistrate însă de Co-operative, companie aflată pe locul 6 pe piață, cu un avans al vânzărilor de 30,8%.

Într-o perioadă de patru săptămâni încheiată pe 17 mai, vânzările supermarketurilor au crescut cu 17,2% în termeni anuali, în timp ce guvernul a anunțat prima etapă de relaxare a restricțiilor.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: