10.4 C
London
Wednesday, April 14, 2021

Supermarketuri din Marea Britanie a început să raționalizeze mai multe produse

- Advertisement -

Tesco a decis marți să impună clienților o limită la cumpărarea unor articole, printre care hârtia igienică, săpunul și orezul, într-un moment în care Marea Britanie se confruntă cu probleme de aprovizionare din cauza blocajului generat de noua tulpină a coronavirusului, scrie The Guardian.

Lanțul de supermarketuri Tesco a început, preventiv, să raționalizeze o serie de produse. Clienții vor putea cumpăra doar un pachet de hârtie igienică de persoană și doar trei cutii de ouă, trei pungi de orez și trei săpunuri.

- Advertisement -

Vești despre o posibilă lipsă a unor produse au apărut de luni, când mii de camioane au fost blocate în Kent, după ce Franța a închis granița cu Marea Britanie, pentru a preveni transmiterea noii tulpini a coronavirusului. Un purtător de cuvânt al lanțului de supermarketuri Sainsburys a avertizat că dacă situația nu se schimbă, clienții nu vor mai găsi în magazin salate, conopidă, broccoli și citrice – produse care în timpul iernii sunt importate din Europa.

Tesco, care a mai anunțat în noiembrie o limitare la cumpărarea de hârtie igienică, și-a încurajat clienții să cumpere în mod normal, asigurând că există suficiente produse pentru Crăciun.

Peste 4.000 de camioane, multe dintre ele conduse de șoferi români, erau încă blocate în Anglia, la Dover, miercuri dimineață. Autoritățile franceze au deschis granița, dar circulația decurge foarte greu, iar oficialii de la Londra au avertizat că din cauza numărului mare de camioane, situația va fi rezolvată complet în câteva zile.

Unul dintre motivele întârzierii este acela că toate persoanele care intră în Franța trebuie să aibă test negativ de COVID în ultimele 72 de ore.

Un program masiv de testare a fost pus la punct de armata britanică și va începe să funcționeze miercuri la prânz, fiind vorba despre un test rapid care va oferi rezultatul în 30 de minute, față de un test PCR, care oferă rezultat în 24 de ore.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news