18 C
London
Thursday, June 24, 2021
18 C
London
Thursday, June 24, 2021

”Super Sâmbăta” mii de oameni s-au revărsat pe străzile din Londra și din alte orașe

După mai bine de trei luni de carantină, pub-urile, barurile și restaurantele din Anglia s-au redeschis pe 4 iulie. A fost un eveniment pe care britanicii l-au denumit ”Super Sâmbăta”. Mii de oameni s-au revărsat pe străzile din Londra și din alte orașe pentru a socializa la ”un păhărel”.

Într-o etapă suplimentară de relaxare a restricțiilor, saloanele de frizerie și coafură, cinematografele și muzeele, restaurantele, puburile și cafenelele s-au redeschis din acest weekend.

- Advertisement -

Super Sâmbăta”, care a strâns mii de oameni pe străzi, a fost un ”dar de la Dumnezeu” pentru industria ospitalității, care are mari dificultăți economice și încearcă să se repună pe picioare.

Pentru a permite restaurantelor și barurilor să respecte normele la distanță fizică încă aplicabile, guvernul britanic a simplificat procesul de licențiere pentru vânzarea băuturilor și a alimentelor în aer liber. Prin urmare, clienții au putut fi serviți în fața localurilor, pe trotuare, dar și în parcări!

Super Dezordinea” Numai că, după cum arate imaginile de pe fluxul agenției EPA, în unele zone din centrul Londrei (Soho, Borough Market), Liverpool, Blackpool ori Newcastle a fost așa aglomerație încât a fost imposibil să se respecte distanțarea de un metru.

The Sun a scris că ”Super Sâmbăta” s-a transformat în ”Super Dezordinea”.

Puburile din patru orașe din Nottinghamshire au fost închise din cauza comportamentului clienților, iar cel puțin persoane au fost arestate.

Sfaturi de la un înalt oficial din Sănătate: ”Și mie îmi place la cârciumă, dar beau doar o halbă-două” În alte imagini, mulți britanici sunt sub influența alcoolului, căzuți pe străzi.

Disperat, secretarul Sănătății, Matt Hancock, a declarat pentru Daily Mail că ”oamenii au dreptul să se distreze, dar puteți ajunge în spatele gratiilor dacă încalcați legea”.

Nu vreau să văd baruri și puburi închise din nou din cauza pandemiei. Îmi place să merg la cârciumă și să mă bucur de o halbă sau două, dar nu mai mult.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: