6.9 C
London
Friday, January 7, 2022
6.9 C
London
Friday, January 7, 2022

“Sunt o afacere pentru UK” contribui mai mult la economie decat beneficiez

[pull_quote_center]Contributiile mele sunt o afacere destul de buna pentru economia U.K.[/pull_quote_center] spune Eliza Galos.

Născuta în România, Galos sa mutat în Marea Britanie în 2006 cu planuri de a studia și capata ceva experienta. Aproape nouă ani mai târziu, a terminat masteratul și a avut mai multe locuri de muncă cu organizațiile de caritate și în sectorul public.

- Advertisement -

Beneficiile sau pagubele economice aduse de numărul tot mai mare de noi imigranți a devenit un subiect fierbinte înainte de alegerile de luna viitoare.

Galos spune despre ea că este un “good deal” – (afacere buna), deoarece contribuie mai mult la economia din UK decat beneficiaza.
[pull_quote_center]Eu plătesc taxe, eu cheltui bani aici, tratamentele medicale le fac acasa și nu am cerut beneficii[/pull_quote_center] , a spus ea.

Galos este unul dintre milioanele de imigranți care trăiesc în Marea Britanie.

Una dintre cele mai puternice voci în dezbaterea imigrației din UK este Partidului Independenței din Marea Britanie (UKIP).

Campania UKIP doreste sa reduca legăturile cu Uniunea Europeană, astfel încât Marea Britanie sa poata “lua controlul granitelelor inapoi“. Unul din principiile chei ale UE este libertatea de circulație, ceea ce înseamnă rezidentii pot circula în  cele 28 de țări membre, fără constrângere.

UKIP vrea să reducă numărul de oameni care vin în UK, prin solicitarea tuturor migranților de a aplica pentru una din cele cinci vize diferite.

UKIP poate câștiga doar unul sau două locuri în parlament, insa pozitia sa anti-UE este sprijinita si de Partidul Conservator al premierului David Cameron.

Cameron a promis alegătorilor ca le va da o șansă de a decide dacă UK rămâne sau nu în Uniunea Europeană, în cazul în care acesta este reales.

Many of those have come from austerity-hit nations like Spain, Portugal and Greece, where unemployment rates remain stubbornly high.
Once here migrants often find jobs and better wages, but their living costs also spike.

Cei mai mulți imigranti au venit din tarile lovite de recesiune, cum ar fi Spania, Portugalia și Grecia, unde rata șomajului inca a rămas la cote ridicate.

Odată veniti, de cele mai multe ori gasesc locuri de muncă și salarii mai bune, insa costurile de a trai in UK sunt o problema.

Denisa Psenickova spune ca a fost “extrem de norocoasa” pentru ca a găsit un loc de muncă in curatenie atunci când a ajuns în Marea Britanie în 2006,

Costul de trai în Marea Britanie este foarte mare“, a spus ea, “Dacă lucrați pe salariul minim pentru un migrant este dificil de a acoperii toate cheltuielile.”

Psenickova said building a life for herself and her son meant leaving her native Czech Republic in search of job opportunities. Less than a decade on she considers herself “very British” and is close to becoming a qualified lawyer.

Construirea unei vieti noi in UK pentru ea și fiul ei a însemnat plecarea din tara natala Cehia în căutare de oportunități de locuri de muncă. Dupa mai puțin de un deceniu ea se consideră “very British” și este aproape de a deveni avocat.

[pull_quote_center]Dacă nu erau migranți, magazinele, restaurantele nu ar fi avut suficienți clienți pentru a supraviețui[/pull_quote_center], a spus ea.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: