2.6 C
London
Friday, January 28, 2022
2.6 C
London
Friday, January 28, 2022

Sumele obţinute de înşelătoriile prin telefon din Marea Britanie s-au triplat

Înşelătoriile prin telefon, foarte profitabile pentru escrocii din Marea Britanie

Victimele au pierdut în total 23,9 milioane lire sterline în 2013, în creştere semnificativă de la 7 milioane lire sterline, prejudiciul din anul anterior, informează FFA (Financial Fraud Action).

- Advertisement -

58% dintre britanici au primit telefoane suspecte. Vara trecută, procentul era de 41%. Cea mai folosită înşelătorie implică un escroc instruit, care îşi păcăleşte victimele să creadă că au fost sunate de poliţie, de o bancă sau o companie tehnologică.

Escrocii sugerează că persoana respectivă a fost victima unei înşelătorii şi îi cer datele personale şi financiare – cum ar fi codul PIN de la cardul bancar – pentru a „remedia situaţia”.

Consumatorii sunt sfătuiţi să nu ofere informaţii străinilor. Experţii spun că băncile şi poliţia nu solicită niciodată prin telefon detaliile personale bancare sau retragerea/ transferul de bani. Dacă un apel telefonic pare dubios, persoanele respective trebuie să raporteze frauda.

[pull_quote_center]Autorităţile din Marea Britanie au lansat numeroase campanii publicitare pentru a-i avertiza pe cetăţeni cu privire la înşelătoriile prin telefon. Toate băncile importante din această ţară, ONG-urile, emitenţii de carduri şi poliţia au semnat o declaraţie prin care vor să scoată în evidenţă pericolele înşelătoriilor prin telefon, informează BBC.[/pull_quote_center]

- Advertisement -
Sourcegandul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: