7 C
London
Sunday, November 21, 2021
7 C
London
Sunday, November 21, 2021

Submarine nucleare ruse au pătruns în Marea Britanie fara a fi detectate de sistemele defensive subacvatice

Submarine nucleare ruse ar fi pătruns în Marea Britanie, după ce nu au fost detectate de sistemele defensive subacvatice. Dotate cu tehnică militară de ultimă oră, submersibilele nu pot fi depistate de sonare.

Rusia ar fi trimis submarine nucleare invizibile care ar fi pătruns nedetectate în apele Marii Britanii“, a precizat un oficial din cadrul Misterului britanic al Apărării, notează The Sun.

Submarinele de tip Borei-A și Yasen-A ar fi desfășurat misiuni de supraveghere a submersibilelor britanice, dar și de cartografiere a rețelei energetice și de comunicații a Marii Britanii. Submersibilele britanice ar fi fost urmărite din momentul în care au părăsit baza secretă Faslane din Scoția.

- Advertisement -

Avem informații potrivit cărora un submarin rus supraveghează baza navală britanică (Faslane) din vestul Scoției și rețeaua de conducte din Canalul Mânecii“, a precizat o sursă din cadrul Ministerului britanic al Apărării pentru Mail on Sunday.

Rusia ar vrea să obțină informații despre rețeaua de telecomunicații din Canalul Mânecii.

În cazul în care cablurile de Internet ar fi distruse, Marea Britanie ar rămâne fără sisteme de comunicații.

Potrivit sursei citate, numărul misiunilor desfășurate de submarinele ruse în apele Marii Britanii au crescut de zece ori, din 2005. Rusia și-a intensificat activitățile militare în lumea întreagă.

Luna trecută, cel puțin două nave militare au fost interceptate în timp ce traversau Canalul Mânecii pentru a ajunge în Oceanul Atlantic. Acestea au fost escortate de nave din Marina Militară Regală a Marii Britanii.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: