17.3 C
London
Friday, June 24, 2022
17.3 C
London
Friday, June 24, 2022

SUA și Marea Britanie rămân angajate în NATO în proporţie de 100%

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, şi Theresa May, premierul Marii Britanii, au reafirmat, după întrevederea de la Casa Albă, menţinerea angajamentelor asumate în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

Donald Trump “mi-a dat asigurări că Statele Unite susţin NATO în proporţie de 100%“, a declarat Theresa May, potrivit cotidianului The Telegraph, în cursul conferinţei de presă organizate împreună cu Donald Trump.

Premierul Marii Britanii a subliniat că va încerca să convingă liderii statelor europene să aloce 2% din PIB apărării. În campania electorală, Donald Trump a cerut în mai multe rânduri îndeplinirea în mod proporţional a angajamentelor tuturor ţărilor în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

Conform proiectului Bugetului de stat pe anul 2017, elaborat de Guvernul Grindeanu, Ministerul român al Apărării are alocat în anul 2017 1,5 la sută din PIB.

- Advertisement -

În valoare absolută este mai mult decât în anul 2016, dar procentul din PIB este mai mic decât cel la care se angajase președintele Iohannis imediat după preluarea funcției de șef al statului.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: