12 C
London
Saturday, November 6, 2021
12 C
London
Saturday, November 6, 2021

STUDIU: Marea Britanie va fi cea mai lovită ţară din Europa de COVID-19, cu 66.000 de morţi

Paisprezece lucrători în transport au murit în Londra după ce au contractat coronavirusul, a declarat pentru Sky News primarul Sadiq Khan, scrie Daily Mail.

O analiză realizată de Institutul de Metrică şi Evaluare a Sănătăţii din Seattle prezice 66.000 de morţi în UK până în luna august, relatează The Guardian.

- Advertisement -

Primarul Londrei a anunţat că numărul morţilor din transport include 9 şoferi de autobuz, precum şi trei angajaţi ai regiei de transport din Londra, Transport for London, un angajat din subteran şi un lucrător pentru unul dintre furnizorii TfL.

Primarul a transmis condoleanţe familiilor afectate şi a promis că va întări eforturile pentru a asigura protecţia muncitorilor din transport, relatează Sky News.

În Marea Britanie, sunt 55.242 de cazuri de Covid-19 şi peste 6100 de morţi, potrivit siteului worldometers.info. În altă ordine de idei, un studiu realizat de cercetători de top de la IHME, Institutul de Metrică şi Evaluare a Sănătăţii din Seattle, dar contrazis de alţi cercetători pe al căror model de predicţie se bazează guvernul britanic, arată că Marea Britanie va devenit ţara cea mai lovită de pandemie, cu 40% din totalul de morţi de pe continent, relatează The Guardian.

IHME a prezis 66.000 de morţi din cauza COVID-19 în UK până în luna august, reiterând că ţara a impus cu întârziere măsuri obligatorii de distanţare socială din cauza strategiei de dobândire a ”imunităţii de turmă”. Studiul este contrazis de alţi cercetători:

Profesorul Neil Ferguson, de la Imperial College London, susţine că cifrele folosite în model sunt de 2 ori mai mari decât în realitate.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: