11.6 C
London
Sunday, November 14, 2021
11.6 C
London
Sunday, November 14, 2021

Studenții români își pot finanța studiile printr-un împrumut acordat de guvernul britanic

Începând din toamna anului viitor, studenții români pot să își facă masterul în Marea Britanie.

Aceștia își pot finanța programul de studii printr-un împrumut acordat de guvernul britanic, după ce a fost aprobată acordarea de împrumuturi și pentru programele postuniversitare sau de MBA pentru studenții români, anunță compania de consultanță educațională IntegralEdu.

Tinerii puteau accesa aceste împrumuturi doar pentru studiile universitare, însă de anul viitor, studenții români pot cere împrumuturi și pentru studiile postuniversitare. Conform informațiilor IntegralEdu, programele de master sunt cuprinse între 4.000 și 35.000 de lire sterline pe an, pentru universitățile din Marea Britanie.

- Advertisement -

Valoarea maximă a unui împrumut pentru studii postuniversitare în Marea Britanie este de 10.000 de lire sterline și este valabilă pentru toate programele și formele de învățământ.

Împrumutul guvernamental pentru studii postuniversitare în Marea Britanie poate fi accesat de către orice cetățean al țărilor membre UE, care a avut reședința într-un stat membru UE în ultimii trei ani, înainte de data de începere a studiilor de master/MBA. Studenții eligibili pentru a accesa acest împrumut sunt cei cu vârsta de până la 60 de ani. Acest program include toate instituțiile acreditate din Regatul Unit (Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord).

Rambursarea împrumutului începe imediat după finalizarea studiilor, doar în condițiile în care absolvenții depășesc un anumit prag de venit, explică IntegralEdu. Potrivit companiei de consultanță educațională, dobânda aferentă împrumutului se calculează la rata anuală a inflației în Marea Britanie plus 3%, iar rambursarea acestuia va începe după aprilie 2019, pentru studenții anului universitar 2016 – 2017.

Totodată, returnarea împrumutului este condiționată de nivelul venitului obținut după absolvire. În Marea Britanie venitul minim brut luat în considerare este de 21.000 de lire sterline, iar rata lunară se calculează ca 9% din valoarea care depășeste pragul minim.

Spre exemplu, pentru cineva care câștigă 21.500 de lire, rata lunară este de aproximativ 50 de lire. Finanțatorul prezumă că venitul celui are accesează împrumutul va crește în timp și va depăși pragul. Daca acest lucru nu se întâmplă timp de 35 de ani, atunci rambursarea împrumutului se va anula. Aplicantul va fi obligat să transmită periodic informații privind nivelul său de venit, se arată în comunicat.

Pentru țara noastră, pragul minim al salariului anual brut de la care absolventul începe returnarea împrumutului este de 12.600 lire sterline.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: